Robert Rodriguez sice je tvůrcem drsňáckých filmů pro dospělé jako Machete, Od soumraku do úsvitu a Grindhouse: Planeta Teror, ale čas od času si řekne, že by mohl natočit i něco pro caparty. Někdy to stojí za starou belu (Dobrodružství Žraločáka a Lávovky), ale někdy nám naopak nadělí zábavnou podívanou, u které se může bavit celá rodina. To je přesně případ jeho filmové série Spy Kids, která dohromady vyplodila už čtyři díly. A pokud se vám po sérii o dětských špionech už začalo stýskat, máme pro vás skvělou zprávu.

Teprve nedávno Rodriguez dokončil produkci dalšího filmu s název Spy Kids: Armageddon, který bude pro celou sérii sloužit jako reboot. Režisér o tom informoval na svém Instagramu, přičemž na jeho příspěvek se můžete podívat níže. V něm Rodriguez se svým synem napodobili fotku z roku 2002, která byla pořízena během natáčení druhého dílu Spy Kids.

Příběh rebootu se má údajně odehrává poté, co děti největších světových tajných agentů nevědomky pomohly mocnému hernímu vývojáři vypustit počítačový virus, který mu dává kontrolu nad veškerou technologií. K zastavení této mocné síly jsou děti nuceny stát se špióny a zachránit své rodiče spolu se zbytkem světa. Že vám to trochu připomíná třetí díl, ve kterém se hlavní hrdinské duo ocitne ve videohře? To nejste sami.

Už nějakou dobu také víme, kdo si zahraje členy nové špionské rodinky. Taťku špiona tentokrát ztvární Zachary Levi, jenž se proslavil díky superhrdinskému filmu Shazam! Jeho manželku si zas zahraje Gina Rodriguez, hvězda ze seriálu Panenka Jane. Co se týče jejich dvou odvážných dětí, tak dceru ztvární Everly Carganilla, která má zatím za sebou působení v seriálech jako Vedoucí katedry a The Afterparty, a jejího bratra, tedy posledního člena rodiny, zas ztvární Connor Esterson, jenž je ve filmovém světě úplným nováčkem. 

Film vznikal pod dohledem Netflixu, na kterém by měl také eventuálně exkluzivně premiérovat. Kdy? To je zatím ve hvězdách. Ovšem návrat celé série není příliš překvapující, protože zatím všechny díly slavily komerční úspěch, včetně toho čtvrtého, který fanoušci příliš v oblibě nemají. Rodriguez se ujal nejenom otěží režie, ale i scenáristy a producenta. Kromě Netflixu na výrobu filmu taktéž dohlíží studia Skydance a Spyglass Media.