Pokud se na našem webu objeví článek ohledně nějaké Kickstarterové kampaně, většinou se jedná o nový komiksový projekt, který potřebuje finanční pomoc na vydání. Dnes pro vás však máme něco velice zajímavého, něco co nadchne milovníky fantasy jako žánru a je jedno jestli čtete knihy, hrajete deskovky nebo videohry. 

Mladý autor a ilustrátor z Londýna, Bryn Jones, pracoval v poslední době na spojení artbooku a phrasebooku s názvem Things Heroes Say, k jehož realizaci mu dalo inspiraci hraní deskových her. Jeho základní goal byl velmi nízký. Požadoval totiž pouhých 432 $, které vybral během chvilky. V současné době mu již na projekt přihodilo celkem 71 lidí s celkovou částkou 3 277 $.

A co nás vlastně ve Things Heroes Say čeká? Artbooková část bude obsahovat přes 40 krásně stylizovaných ilustrací s fantasy tématikou, na které je radost pohledět. Ta druhá část, kterou autor označuje jako phrasebook, bude sloužit pro začátečníky v deskových hrách. Jednoduše řečeno zde budou vypsané fráze, které vám pomohou se vžít do role a správně reagovat na události, které se při hraní deskovek stanou. Ty budou rozděleny do několika kategorií, které můžete vidět na přiložených ukázkách.

Things Heroes Say je k dispozici ve třech verzích, které se liší vazbou a cover artem. Všechny tři však budou obsahovat 68 stran ve formátu 210 x 270mm. Za brožovanou verzi zaplatíte 26 Ł. Ta ve tvrdých deskách vás vyjde na 36 Ł. K dispozici máte ještě Limited Edition Bundle za 69 Ł, který obsahuje výtisk ve tvrdých deskách s limitovaným cover artem, litografii, zápisník a tužku.

Přečtěte si také: Masivní lorebook The World of Cyberpunk 2077 byl odložen

Kampaň poběží dalších 26 dní, takže máte čas na rozmyšlenou. Limited edition bundle je však omezený na pouhých 200 kusů. Zatím však bylo zakoupeno jen 11 kusů tohoto balíčku. Doprava knih je nastavená po celém světě a backeři by se své kopie měli dočkat v srpnu/augustu. Pokud vás projekt zaujal, určitě navštivte i stránku kampaně, kde najdete další informace o projektu Things Heroes Say.