Masivní artbook od Dark Horse pro hru The Last of Us Part II měl u vás, fanoušků, opravdu úspěch a my se ani nedivíme. Tento artbook však není jediným herním projektem, na kterém Dark Horse pracuje. Přibližně před měsícem vás Michal Burian na Indianovi informoval o průvodci Cyberpunk 2077 The Complete Official Guide, kterou distribuuje Cenega Czech ve spolupráci s Piggyback. V tom samém článku se Michal trošku zmínil i o knize The World of Cyberpunk 2077, která bude pro fanoušky možná i zajímavějším kouskem.

Přečtěte si také: Masivní artbook ke hře The Last of Us Part II bude ke koupi samostatně krátce po vydání hry ve dvou edicích

V knihách bude velký rozdíl. Zatímco The Complete Official Guide je průvodcem, který vám pomůže s postupy v jednotlivých misích a provede vás celou hrou, The World of Cyberpunk 2077 vám s ničím takovým nepomůže. Tato druhá kniha od Dark Horse a CD Projektu RED je totiž oficiálním lorebookem a artbookem. Tedy spíše lorebookem, jelikož oficiální artbook bude k dispozici ke sběratelské edici hry. Hlavní, co v The World of Cyberpunk 2077 najdete, bude podrobný popis historie světa, všech příběhových postav a informace o světě jako takovém. Je to vlastně něco podobného jako kniha Zaklínač a jeho svět.

Navíc, stejně jako tomu bylo u artbooku pro The Last of Us Part II, kniha bude také k dispozici ve dvou verzích, v klasické a deluxe. Mezi nimi je rozdíl téměř 1400 korun. Zatímco klasická edice obsahuje pouze knihu samotnou, deluxe bude obsahovat pouzdro (slipcase) s unikátními graffiti, kvalitní mapu Night City, dočasná tetování jednotlivých gangů, plakát s Johny Silverhandem, 4 pohlednice s vozidly a knihu. Je už tedy jen na vás, kolik chcete do titulu investovat. Klasickou verzi pořídíte okolo 1000 Kč, deluxe za necelých 2500 Kč, což už je hodnota kolosálních komiksových svazků, které dosahují 500 stran tištěných na kvalitním křídovém papíru. 

Na rozdíl od artbooku The Last of Us Part II by měl tento lorebook být i v české lokalizaci, kterou bude mít na starosti Fantom Print a nejspíše nakladatelství CREW. Nevíme však, jestli se to bude týkat i Deluxe edice, protože v edičním plánu Fantom Printu je fotka pouze klasické edice. To však může být jen v rámci ulehčení práce, proč by také zakládali další produktovou stránku, když je kniha vlastně totožná.

Co se týče data vydání, u knih je to vždycky složité. Poslední známé datum vydání anglické verze mělo být 16. června/júna. To se však nedávno muselo z nějakého důvodu posunout na 29. července/júla, protože je toto nové datum uvedené přímo na stránce Dark Horse Comics. Pro nás je samozřejmě důležitější vydání české verze, o kterém však nevíme vůbec nic z jednoho prostého důvodu. Fantom Print totiž nezveřejňuje data vydání v edičním plánu. Přímo v edičním plánu mají uvedenou tuto větu: "Upozorňujeme, že za každý dotaz "Kdy přesně vyjde kniha…", bůh zabije štěňátko."

Pokud se však dozvíme nějaké bližší informace, určitě se o ně s vámi podělíme. Do té doby můžeme jen čekat, jak na lorebook The World of Cyberpunk 2077, tak na samotné velmi očekávané RPG Cyberpunk 2077, které by mělo vyjít 17. září/septembra 2020.