Už se trochu zdá, že nad oficiálně třetím filmem z hororové série Tiché místo visí nějaká hrozivá kletba. Oznámený spin-off se totiž nejdříve minulý rok potýkal s absencí režiséra, čímž se muselo s jeho výrobou počkat. Poté studio Paramount oznámilo, že film odkládá o celý půlrok, přičemž oficiální premiéra se tak posunula na datum 22. 9. 2023. A teprve přednedávnem vyšlo najevo, že premiéra se bude opět odkládat. A opět o celý půlrok. Snímku se tedy nakonec dočkáme až 8. 3. 2024. Teď už musíme jenom doufat, že s tímto datem se už nijak hýbat nebude.

Původní dva filmy vyprávěly o rodině, která se snaží v tichosti přežít v postapokalyptickém světě, jenž byl zdevastován hrozivými stvůrami z vesmíru. Smrtící netvoři, proti kterým lidské zbraně téměř nic nezmůžou, májí extrémně vyvinutý sluch, díky kterému jsou schopní vyhledat nešťastníky, kteří ve své pošetilosti dělají příliš velký kravál.

Nadcházející spin-off, který ponese název A Quiet Place: Day One, se však zaměří na zcela jiné hrdiny. A jak už je podle názvu zřejmé, příběh se patrně bude odehrávat v prvních dnech mimozemské invaze na planetu Zemi. Něčeho podobného jsme se dočkali i ve flashbaccích z druhého dílu, ovšem tam se jednalo o poměrně krátké sekvence. Nicméně spin-off by nám tím pádem měl poskytnout lepší pohled na to, jak probíhal pád celé lidské civilizace, která proti mimozemským netvorům neměla sebemenší šanci. Otázkou nyní je, na koho přesně se nadcházející snímek zaměří. 

Původně měl spin-off natočit Jeff Nichols, který byl zároveň první volbou Johna Krasinskiho, tvůrce celé filmové série, ale ten během podzimu minulého roku od projektu vycouval. Nakonec tak film natočí Michael Sarnoski, poměrně neznámý filmař, který minulý rok představil světu působivě pochmurný snímek Pig s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Do výroby se také dostává třetí díl z hlavní série, o který by se měl postarat opět Krasinski. Toho se ale patrně dočkáme až někdy v roce 2025.