Minulý rok na jaře vyšlo najevo, že HBO si brousí zuby na další spin-off Hry o trůny (2011). Ten by se měl zaměřit na Aegona Targaryena, taktéž známého jako Aegona Dobyvatele, zakladatele vládnoucí dynastie a vůbec prvního představitele z dračího rodu, který usedl na Železný trůn. Tehdy se šuškalo o tom, že spin-off bude uveden jako celovečerák, následně by pak na něj navázal seriál. Ale zdá se, že HBO sáhlo rovnou po seriálové podobě. A server The Hollywood Reporter už hlásí, kdo by měl chystanou podívanou zpracovat.

O spin-off by se měl postarat Mattson Tomlin, filmař, který napsal sci-fi tituly jako Projekt Power (2020) a Matka versus android (2021). Taktéž spolu s Mattem Reevesem zpracoval scénář k chystanému pokračování Batmana s Robertem Pattinsonem, kterého se dočkáme příští rok na podzim. Stane se také showrunnerem a hlavním scenáristou chystaného anime seriálu o Terminátorovi od Netflixu. 

Není přesně řečeno, jakou úlohu vlastně bude Tomlin pro chystaný spin-off mít, ale je vcelku pravděpodobné, že HBO mu předá přímo otěže showrunnera. Těšit bychom se každopádně měli na příběh o tom, kterak se Aegon dostal k moci, v rámci čehož pak se svými sestrami Rhaenys a Visenyou (a samozřejmě i svými draky) dobyl Západozemí.

Tím pádem by se v seriálu mohla opět objevit mohutná dračice Vhagar, kterou jsme mohli vidět i první řadě Rodu Draka (2022). Ve spin-offu však bude její jezdkyní výše zmíněná královna Visenya. A samozřejmě konečně uvidíme v plné kráse i Aegonova černého draka Baleriona, jehož obří lebku jsme si mohli prohlédnout v původní Hře o trůny. 

Co se týče dalších spin-offů, v nejbližší době se můžeme těšit na druhou řadu Rodu Draka, která bude premiérovat v létě.

Poté se dočkáme seriálových Příběhů Dunka a Egga, které by se měly začít natáčet letos. Každopádně uvidíme, kdo další se v budoucnu k Tomlinovi připojí.