Černá palice, neobvyklé superhrdinské univerzum Jeffa Lemirea, se po sedmiměsíční pauze vrátí zpět k českým čtenářům. Nový svazek s podtitulem 1945 fanoušky zavede zpět do dob zlaté superhrdinské éry, přesněji řečeno do období druhé světové války.

Přečtěte si také: Ediční plán Comics Centra pro druhé pololetí roku 2021

Kromě již zmíněného Jeffa Lemirea se na scénáři svazku s podtitulem 1945 podílel i oceňovaný scénárista Ray Fawkes, tvůrce vybraných komiksů ze sérií Batman, Constantine a Gotham by Midnight. O neobvyklou a zajímavou kresbu se postaral americký ilustrátor Matt Kindt, spoluautor grafických příběhů MIND MGMT, Revolver či Unity.

Jak jsme již jednou uvedli, Černá palice: 1945 čtenářům přinese akční dobrodružný příběh z druhé světové války. „Během zlaté superhrdinské éry působí na frontě elitní Letka Černá palice, jejíž členové zručně odrážejí útoky nacistů, nadpřirozené hrozby, a především čelí své Nemesis v podobě německého vzdušného esa – obávaného Geistjägera.“

Spin-off Černá palice 1945 vznikl v roce 2019 jako čtyřdílná minisérie, která fanoušky univerza seznámila se zlatou minulostí superhrdinů. Ještě tentýž rok vznikl celistvý svazek, který právě vyjde u nás s českým překladem. České vydání má na starosti oblíbené nakladatelství Comics Centrum, jež nám přineslo již šest svazků z této alternativní superhrdinské série.

Datum vydání svazku Černá palice 1945 je naplánováno na poslední týden měsíce května/máje 2021. Kromě tohoto svazku vyjde letos z univerza Černé palice i odložený svazek Doktor Andromeda (Doktor Hvězda), o kterém jsme vám přinesli článek již v roce 2020.