Necelé tři měsíce po odhalení edičního plánu pro první pololetí roku 2021 přichází nakladatelství Comics Centrum s oznámením všech komiksů, kterých se fanoušci dočkají ve druhé polovině tohoto roku. Odhalení proběhlo opět ve formě streamu na YouTube kanále Comics Centrum. Nových komiksů je celkem třináct, tak se na ně pojďme společně podívat.

Přečtěte si také: Ediční plán Comics Centra pro první pololetí roku 2021

ZÁŘÍ/SEPTEMBER

Druhou část komiksů odstartuje vydání masivního komiksu Klece od britského ilustrátora, malíře, fotografa a muzikanta Davea McKeana (obálky série Sandman). Jedná se o filozofický komiks s uhrančivým vizuálem, jenž pojednává o umění, Bohu, ale také o lidském životě.

Za ním bude následovat již odložený komiks ze světa Černé palice s názvem Doktor Andromeda od Jeffa Lemirea a Maxe Fiumary. Ten měl původně vyjít již minulý rok pod názvem Doktor Hvězda, avšak kvůli problémům muselo být vydání odsunuto.

Měsíc září/september uzavře poslední díl hororové série Pochmurný kraj s podtitulem Nenávratno, za jehož tvorbou stojí Cullen Bunn a Tyler Crook.

ŘÍJEN/OKTÓBER

Říjen/október bude z velké části patřit pokračováním známých sérií. Tento měsíc otevře čtrnáctý díl oblíbené série ze světa Hellboye s názvem Ú.P.V.O. 14: Král strachu. Bude se jednat o poslední díl příběhové části Spálená země.

Druhé říjnové místo bude patřit druhému dílu zatím neprobádané série Král, jenž byl a bude s podtitulem Béowulf od Kierona Gillena a Dana Mora. Tato nová série přináší pohled na Artušovské legendy ze současné Anglie.

Do třetice přinese Comics Centrum čtvrté, velkoformátové vydání skvělého atmosférického komiksu Krajina půlnočních stínů od kultovního scénáristy J. Michaela Staczynskiho.

LISTOPAD/NOVEMBER

Předposlední měsíc roku 2021 pojalo Comics Centrum ve velkém stylu, protože místo obvyklých tří komiksů vyjde neskutečných šest titulů.

Listopadový/novembrový komiksový hon odstartuje kniha Barbar Conan 3: Labyrint smrti od Jima Zuba a Roge Antônia, která čtenářům představí dosud neviděný příběh, jenž není součástí žádné z Kolosálních knih.

Na Conana naváže třetí svazek hororové série se psy v hlavní roli s názvem Bestie burdenské 3: O čaropsech a děsivých dvounožcích, na jehož tvorbě se podíleli Evan Dorkin a Benjamin Dewey.

Jako třetí bude následovat zajímavý grafický román Vražedně dokonalá od Joëlle Jones a Jamieho S. Riche. Jedná se o dobový příběh ze šedesátých let s nájemnou vražedkyní v hlavní roli.

Další titul udělá radost fanouškům univerza Buffy. Jelikož se Comics Centrum letos rozhodlo vydat několik úplných novinek, po úspěšné komiksové adaptaci Buffy se čtenáři dočkají adaptace navazujícího seriálu Angel. Komiksovou předělávku mají na starosti Bryan Hill a Gleb Melnikov.

V listopadu/novembri samozřejmě mohou fanoušci očekávat překvapení na druhé pololetí. Václav Dort zatím ani trochu nenaznačil, o co by se mohlo jednat. Jediné, co zatím víme je, že by se mělo jednat o vskutku velký komiks, protože nabídne téměř 420 stran.

Po překvapení bude následovat nové vydání kultovního tragického komiksu Vrána od Jamese O'Barra. Bude se jednat velkoformátové vydání, které fanouškům nabídne rozšířený obsah.

PROSINEC/DECEMBER

A v neposlední řadě zde budeme mít prosinec/december. Jelikož se jedná o měsíc rodinného klidu a odpočinku, Comics Centrum vydá pouze jeden komiks. Tím bude čtvrtá Kolosální kniha série Witchblade, jež nabídne 640 stran skvělého obsahu. Předobjednávky poběží od 14.09.2021 do 24.10.2021. Vytištěny samozřejmě budou pouze předobjednané kusy.

A to je vše. Jak sami vidíte, letošní rok pojalo nakladatelství Comics Centrum ve velkém stylu a fanoušci komiksů se mají opravdu na co těšit. Pokud byste měli zájem o více informací o zmiňovaných komiksech, ty vám vždy přineseme těsně před datem vydání, až nakladatelství zpřístupní samotné ukázky z českých vydání.