Legendární Stephen King za svůj život napsal celou řadu slavných, skvělých a náležitě děsivých románů. Mezi jeho nejznámější a nejpopulárnější díla bezpochyby patří i Carrie, příběh o dívce s telekinetickými schopnosti, kterou bychom na maturáku rozhodně nedoporučovali nahněvat.

Román se dočkal několika filmových adaptací, nyní se ale zdá, že se dočkáme i adaptace seriálové, kterou nám nadělí Amazon MGM Studios. Ještě ale neprotáčejte oči v sloup, protože výrobu si vzal pod palec známý mistr hrůzy.

Jmenovitě osmidílný seriál povede Mike Flanagan, tvůrce seriálů jako The Haunting (2018), Půlnoční mše (2021) a Pád domu Usherů (2023). Z filmových kousků natočil poněkud nedoceněný Oculus (2013) a Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019). Flanagan bude u seriálové Carrie zastávat úlohu jak showrunnera, tak i hlavního scenáristy a výkonného producenta. 

Podle popisu seriálu se máme těšit na moderní přepracování příběhu středoškolačky Carrie White, která strávila život v ústraní se svou panovačnou matkou. Po náhlé a předčasné smrti svého otce se Carrie nachází na neznámém území veřejné střední školy, kde musí čelit šikaně. Zároveň ale v sobě objeví tajemné telekinetické schopnosti.

Z již existujících adaptací je bezpochyby nejznámější film z roku 1976 od Briana de Palmy, kde si titulní roli zahrála Sissy Spacek, americká herečka, která v sobě má díky svému otci špetku české krve. Následně vyšlo na prd pokračování Carrie 2: Zuřivost (1999), pak televizní adaptace z roku 2002, kde Carrie ztvárnila Angela Bettis, a nakonec zde máme ještě adaptaci z roku 2013, ve které titulní roli ztvárnila Chloë Grace Moretz

Připomeneme také, že Mike Flanagan nám v budoucnu nadělí ještě jednu adaptaci Kingova díla, kterou bude snímek The Life of Chuck s Tomem Hiddlestonem v hlavní roli. Taktéž se pokusí zachránit novou trilogii Vymítače ďábla.

Co se seriálové Carrie týče, zatím není známo, kdy přesně k nám dorazí.