Do streamovacích válek vstupuje v našich krajích další velký hráč. Tím se stává platforma SkyShowtime, která je ode dneška, tedy od 14. 2. 2023, dostupná i v České republice a na Slovensku. Předplatitelé se tak mohou těšit na filmy a seriály z produkce společností jako Universal, Dreamworks, Paramount, Nickelodeon, NBC, Sky a samozřejmě i Showtime. A pokud jste alespoň trochu obeznámeni s tvorbou, nad kterou například dohlížela studia Universal a Paramount, tak už možná tušíte, že nabídka služby by měla být jaksepatří bohatá.

Těšit se proto můžete na výběr snímků ze slavných filmových sérií jako Top Gun, Indiana Jones, Bláznivá střela, Paranormal Activity, Mission: Impossible, Jurský park a Star Trek. Dočkáme se ale také řady klasik, například třeba trilogie legendárního Kmotra, dále také E.T. Mimozemšťana, Čelistí a Schindlerova seznamu. O tvorbu Stevena Spielberga celkově nebude vůbec nouze, protože služba nabídne také jeho filmy jako Armistad, Minority Report, AI - Umělá inteligence, Zachraňte vojína Ryana a Mnichov.

Pokud prahnete po nějakých těch komediích a romanťárnách, dále zde budou na výběr snímky jako Prci, prci, prcičky, Mamma Mia!, Bridget Jonesová a Láska nebeská.

SkyShowtime taktéž nabídne katalog filmů od oscarového studia Miramax, to znamená, že se můžete také těšit na snímky jako Dobrý Will Hunting, Zamilovaný Shakespeare, Anglický pacient, Chicago, Návrat do Cold Mountain, Pravidla moštárny, Tahle země není pro starý a Až na krev. Pod tímto studiem taktéž točil Quentin Tarantino, ale jeho filmy zatím na službě nenajedeme.

A pak je tu samozřejmě také Dreamworks, tudíž předplatitelé se mohou těšit na animovanou tvorbu jako Shrek, Jak vycvičit draka, Madagaskar a Kung Fu Panda. 

Nouze nebude ani o seriálovou tvorbu. Přístupné by tak měly být série jako Kriminálka Las Vegas, Myšlenky zločince, Námořní vyšetřovací služba a Jak prosté. Ale i přestože pod službu spadají projekty ze stanice Showtime, legendární a úspěšné série jako Dexter, Ve jménu vlasti (Homeland) a True Blood zatím na službě dostupné nebudou. Místo toho se ale třeba můžete těšit na tituly jako Ray Donovan, Penny Dreadful, Aféra a Californication. Dostupné budou i novější kvalitní seriály, například Tulsa King, Yellowstone, 1923 a Halo.

Zde je také nutné dodat, že SkyShowtime odkoupil i práva na uvedení některých seriálových projektů z produkce české verze HBO, například Bez vědomí, Spolu & hladoví a Vítěz.

Ovšem pozor, pokud si službu začnete předplácet už dnes, nečekejte, že na ní okamžitě všechno najedete. Jednotlivé filmy a seriály se budou do katalogu doplňovat postupem času. 

A jak to bude s cenou? V případě základního poplatku bude o něco nižší než u ostatních streamovacích gigantů jako Netflix, HBO Max a Disney+. SkyShowtime vás totiž bude stát 179 Kč měsíčně. Pokud se navíc přes webovou stránku služby registrujete do 11. 4. 2023, získáte přístup za sníženou cenu 89 Kč měsíčně.

Souběžně tak bude možné aplikaci používat až na třech zařízeních, přičemž bude možné vytvořit si pět profilů. Aplikace bude dostupná i pro mobily a tablety s iOS a systémem Android. Pokud však čekáte nějakou tu 4K HDR kvalitku a zvukem v Dolby Atmos, tak pro vás máme špatnou zprávu. SkyShowtime zatím podporuje maximálně rozlišení Full HD 1080p, přičemž zvuk je pak v Dolby Digital 5.1. Oproti jiným velkým streamovacím službám tak docela zaostává. 

Pokud vás zajímá podpora dabingu a titulků, tak služba by měla obsahovat až 550 titulů s českým dabingem, to znamená asi 80 % celkové nabídky. S absencí dabingu by měli předplatitelé počítat především u snímků a seriálů, kterou jsou novější. Vlastně se dá říct, že čím starší daný titul bude, o to větší pravděpodobnost, že bude obsahovat český dabing.

Kromě Česka a Slovenska už služba odstartovala také v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Albánii, Kosovu a Severní Makedonii.

Jdete do toho?