Russell Crowe se minulý rok objevil v hlavní roli horůrku Papežův vymítač, ve kterém ztvárnil otce Gabriela Amortha. Recenze od kritiků sice nebyly kdovíjak pozitivní, ale tržby byly velice slušné. Z rozpočtu 18 mega se filmu podařilo celosvětově utržit až 77 milionů dolarů.

Asi tudíž nebude příliš překvapivé oznámení od producenta Jeffa Katze, podle kterého už studio Sony připravuje pokračování. Producent také poděkoval všem fanouškům, kteří jsou podle něho důvodem, proč další díl nakonec vznikne. Zda se ale vrátí zpátky Russell Crowe, je otázkou, oficiálně na palubě filmu prozatím není. Herec ale už v minulosti naznačil, že by měl o návrat do role zájem. Tak holt uvidíme. 

Pokud by se Crowe skutečně vrátil, bylo by to jeho třetí zápolení s ďábelskými silami během poměrně krátké doby. Herec se totiž příští měsíc objeví ještě ve snímku The Exorcism, kde na něj trable z pekla čekají také.

První díl Papežova vymítače se každopádně točil kolem reálné postavy Gabriela Amortha (Crowe), italského katolického kněze a hlavního vatikánského exorcisty, jenž zemřel v roce 2016 ve věku 91 let. Tato legenda má za sebou údajně až sto tisíc případů vymítání ďábla. Film tak vycházel z pamětí jménem An Exorcist Tells His Story a An Exorcist: More Stories

O režii jedničky se postaral Julius Avery, který natočil filmy jako Overlord (2018) a Samaritán (2022). Zda ale natočí i chystanou dvojku, zatím není známo. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi.