Na český komiksový trh se opět řítí další mistrovský komiks od vyhlášeného renesančního muže Alejandra Jodorowského (série Incal). Po sci-fi grafickém románu Showman Killer, který se věnoval příběhu vesmírného nájemného vraha, si čeští fanoušci budou moci užít komiks Měsíční tvář. Ten nabízí silný postkatastrofický příběh se snovou kresbou od Françoise Boucqa (Čertův rypák / Tulipánek).

Příběh komiksu se odehrává na ostrově Damanuestra, který po katastrofě ovládá tyran Lazo a jeho šílená manželka. Ostrov kromě vlády sužuje i jeden velký přírodní problém, neustálé útoky vln ničivého cunami. „Ukazuje se ale, že nejenže existuje někdo, kdo se těchhle vln nebojí, ale dokonce je dokáže ovládat.“ Tím člověkem je němý muž zvaný Měsíční tvář, naprostý prosťáček s bezvýrazným obličejem. „Diktátor se rozhodne němého chytit, aby odhalil tajemství jeho moci.“

České vydání komiksu Měsíční tvář připravuje nakladatelství CREW v rámci edice Mistrovská díla evropského komiksu. Kniha obsahuje všech pět dílů v celistvém svazku s překladem Richarda Podaného. Již zmiňované evropské edici odpovídá i klasický formát a dvě různé varianty výtisku, které se liší stylem vazby a samozřejmě cenou.

Datum vydání celistvého svazku komiksu Měsíční tvář spadá na 17. srpna/augusta 2021. Knihu si již můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW s malou slevou. Za výtisk v brožovaných deskách zaplatíte okolo 600 korun. Pevná vazba stojí o necelých 200 korun více.