Je tomu už pár dní, co se na české komiksovém trhu objevilo nějaké mistrovské dílo evropského komiksu. Za poslední takový grafický román by se dal považovat čtvrtý díl fantasy umělecké série Žoldnéř od Vicenta Segrellese, který vyšel 8. září/septembra 2020. Avšak pauzu brzy přeruší nakladatelství CREW s mistrovským komiksem Showman Killer.

Přečtěte si také: Starý evropský komiks s nádhernou uměleckou malbou

Za ním nestojí nikdo menší než samotný Alejandro Jodorowsky, který za svůj život vystřídal již mnoho uměleckých profesí od komiksového scénáristy, přes filmového režiséra, až po hudebního skladatele. Mezi jeho nejznámější díla můžeme zařadit komiksy Incal či Kasta Metabaronů. Kresbu komiksu Showman Killer má na starosti francouzský umělec Nicolas Fructus, jehož téměř fotorealistická kresba dodává na depresivnosti celého titulu.

Showman Killer totiž není žádný pohádkový komiks. Čtenáři si vžijí do role nového antihrdiny, Showman Killera. Jedná se o nájemného zabijáka bez srdce, bez emocí, schopného zlikvidovat kohokoliv, pokud dostane dobře zaplaceno. Miluje pouze peníze, není věrný nikomu… jenže najednou se ocitá ve víru galaktického dění, kdy musí ochraňovat malé dítě a celý vesmír. A to bez zvláštního příplatku.“

Jodorowsky přináší v komiksu Showman Killer velkolepý uzavřený příběh skládající se ze sešitů Hrdina bez srdce, Zlaté dítě a Neviditelná žena. Podle nakladatelství CREW svým stylem připomíná příběhy z Kasty metabaronů, avšak si autor více prohrál se samotným žánrem. Navíc se čtenáři dočkají prvků humoru, satiry a ironie, které nejsou u Jodorowského příliš časté.

České vydání s překladem od Richarda Podaného vydá nakladatelství CREW již 23. března/marce 2021. K dispozici bude jak v brožovaných deskách za 455 korun tak v pevných za 615 korun. Na eshopu nakladatelství jsou již spuštěny předobjednávky.