V půlce minulého měsíce překvapila filmový svět novinka, že se chystá další hraný snímek o sympatickém ďáblíkovi Hellboyovi, který bude tentokrát o třídu temnější a hororovější. Zároveň ale okamžitě vyvstala otázka, kdo by si slavného komiksového drsňáka mohl zahrát. A nyní na tuto otázku konečně známe odpověď. Novým Hellboyem se stane Jack Kesy, který ve filmovém a seriálovém světě zatím příliš známý není. Ovšem čistě po vzhledové stránce musíme říct, že se nejedná o žádnou trefu vedle, jeho mohutná postava a výrazná brada se totiž na roli Hellboye pěkně hodí. Nyní je ale samozřejmě otázkou, zda to utáhne také herecky.

Kesy si zahrál ve filmech jako Pobřežní hlídka (2017), Tom Clancy: Bez výčitek (2021) a Dedpool 2 (2018), kde ztvárnil padoucha Blacka Toma Cassidyho. Dále také působil v seriálech jako Agresivní virus (2014) a Drápy (2017). 

Kesy na rozdíl od svých předchůdců tentokrát ztvární mnohem mladšího a méně zkušeného Hellboye, kterého čeká řádně hrůzné dobrodružství ve Virginii. Nadcházející film totiž ponese název Hellboy: The Crooked Man, přičemž by měl zadaptovat stejnojmenný komiks, jenž napsal Mike Mignola. V něm se náš drsňácký ďáblík vydává do Virginie 50. let, kde se střetne nejenom s komunitou čarodějnic a kanibalů, ale i démonickou bytostí jménem The Crooked Man.

Ve filmu by se měl také objevit Hellboyův spojenec Tom Ferrell a jedna nekomiksová postava, která byla vytvořena čistě pro účely filmu. Zatím ale není známo, kdo oba charaktery ztvární. Počítat bychom měli s mnohem vážnější a znepokojivější podívanou s R raitingem, která zabrouzdá do žánru folk hororu. 

O scénář k filmu se postaral sám Hellboyův komiksový tvůrce Mike Mignola. Se psaním mu taktéž pomáhal jeho spolupracovník Christopher Golden, který stojí za knihami jako Hellboy: The Lost Army a Hellboy: The Bones of Giants.

Režie se chopí Brian Taylor, což může u některých fanoušků vyvolat určitou míru skepse, protože tento filmař je zodpovědný za snímky jako Gamer (2009) a Ghost Rider 2 (2011). Ale necháme se překvapit, co z toho nakonec vyleze. Natáčení by mělo začít v půlce jara v Bulharsku. Zatím ovšem nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme.

Co na nového představitele Hellboye říkáte?