Filmový Flash s Ezrou Millerem v hlavní roli se přiřítí do kin již v polovině června tohoto roku. Nejnovější trailer rozhodně mnohé z nás překvapil a díky němu jsme se začali na nejrychlejšího muže planety těšit. Nicméně příběh, který by se měl ve filmu odehrávat, má i svou komiksovou alternativu, z níž vychází. A toho chce využít nakladatelství Crew, které přinese dva stěžejní příběhy Flashe do našich končin.

První knihou bude Flashpoint. Tato minisérie je zásadním dílem pro DC Comics, kdy se Flash rozhodne změnit minulost a tím roztrhá celé časové kontinuum. Z toho, co víme, tak právě tato série je signifikantním dílem, ze kterého bude vycházet film. Autoř Geoff John a kreslíř Andy Kubert přinesli příběhový crossover, který změnil v roce 2011 celé superhrdinské universum a dal tak možnosti vzniknout časové ose, jež je známá jako éra New 52. Zajímavé je i to, že kromě filmu, který bude vycházet, tak vyšel již animovaný snímek Flashpoint Paradox, jenž můžu s klidným srdcem všem vřele doporučit.

Druhou knihou, kterou Crew připravuje, je prequel právě pro Flashpoint. Geoff Johns v roce 2007 odstartoval povedenou sérii Flash: Nejrychlejší muž světa, na který právě zmiňovaný crossover Flashpoint navazuje. Nejrychlejší muž světa se skládá ze tří samostatných příběhů, které pevně ukotvily Flashe do komiksového DC Universa.

Obě knihy vyjdou na pomezí května a června, tudíž před oficiální filmovou premiérou. To dává možnost fanouškům načerpat komiksové dílo a následně ho poté porovnat právě s filmem. U Flashpointu víme, že bude vycházet v edici Legendy DC, která má kvalitní pevnou vazbu. U Nejrychlejšího muže světa tuto informaci zatím nemáme.