Africká kultura je velice rozsáhlá a zajímavá, o tom není pochyb. Jejich mytologie stále není v USA a v Evropě moc prozkoumaná, protože se jí moc autorů nikdy nevěnovalo. S tím se rozhodl něco udělat nigerijský autor, tvůrce filmů, řečník a ředitel YouNeek Studios Roye Okupe. Tento autor právě spustil crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, ve které vybírá finance na nový komiksový projekt s názvem Iyanu - Child of Wonder Volume One.

V tomto komiksu zažijete pohádkový příběh o mladé Iyanu, která přišla o rodiče a nemá žádné vzpomínky na svou minulost. Objeví však schopnosti, které souvisí se starodávnými božstvy. Tyto schopnosti jsou klíčem k záchraně světa, nastolení míru a poražení zakletých zvířat, jež chtějí zničit lidstvo.

Autor se nechal inspirovat animovanými dětskými filmy a seriály, se kterými vyrůstal a které zbožňuje. Za největší inspiraci označuje Avatar: The Last Airbender, Brave a The Incredibles. Měli bychom tedy zažít podobný dobrodružný příběh, jako v těchto animovaných dílech. Navíc se celý komiks bude odehrávat v západní Africe, která je zajímavá svojí kulturou a mytologií, na jejichž zobrazení si dal autor skutečně záležet. Navíc s kresbou, která se dětským seriálům a filmům velice podobá.

Pokud vás Iyanu zaujala, můžete jí mít již za 20 $. Za tuto přívětivou částku dostanete 112 stránkovou fyzickou kopii s podpisem, dále digitální kopii a další komiks v digitální formě. Za větší příhozy můžete získat tričko a nebo POP figurku hlavní hrdinky. Navíc, pro všechny backery jsou již teď k dispozici první dvě kapitoly v digitiální formě.

Za dva dny autor vybral 9359 $ z požadovaných 5 000 $. Komiks tedy na 100 % vyjde. Pokud se překročí hranice 10 000 $, autor přihodí digitální superhrdinský komiks The Oloris, z jeho vlastního vymyšleného univerza. Nejvyšším goalem je 30 000 $. Pokud se překročí i tato hranice, všichni backeři co přispějí nad 25 $ dostanou The Oloris ve fyzickém vydání.

Jestli vás tento projekt zaujal, určitě navštivte stránku kampaně, popřípadě přispějte autorům na tento zajímavý komiks. Doprava všech cen je nastavena po celém světě, je však pravděpodobné, že se poštovné trošku prodraží. Pokud přispějete, komiks byste měli dostat v červenci/júlu tohoto roku. Zaujalo vás toto dílo?