Netflix přichází s oficiálním trailerem chystané krimi série Kaštánek (v originále The Chestnut Man), která zanedlouho rozšíří řady oblíbeného severského noiru. Stejně jako u ostatních zástupců tohoto populárního žánru, ani zde nebude chybět silná ženská protagonistka, společenské komentáře, triumfální příběh, kouzlo nádherných skandinávských krajin či děsivé záhady, k jejichž rozluštění vede spletitá cesta plná mrazivých nástrah a nečekaných zvratů ve vyšetřování. Seriál přichází v pravou chvíli, neboť se díky své temné atmosféře dokonale hodí k nadcházejícím podzimním večerům.

„Nezaobírej se spekulacemi, když je nemůžeš nijak dokázat,“ zaznívá na kodaňském oddělení vražd, které stojí nejen před záhadnou vraždou mladé ženy, ale také pekelně složitým motivem. Tajemná série plná napětí sleduje dva detektivy, kteří se pokoušejí odhalit tajemství brutální vraždy, k níž došlo na sklonku poklidného předměstí hlavního města Dánska. Oběti chybí jedna ruka a jediné vodítko, které se uprostřed lesů oděných do podzimních barev nachází, představuje malá panenka z kaštanů a zápalek. Případu se věnuje mladá detektivka Naia Thulinová (Danica Curcic) a její nový parťák Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Oba vyšetřovatelé moc dobře vědí, že musí co nejrychleji rozklíčovat všechna možná vodítka, protože mají co dočinění s mimořádně rafinovaným sériovým vrahem.

Situace se však zkomplikuje v okamžiku, kdy se u otisků na obou kaštáncích objeví shoda s Kristine Hartungovou (Iben Dorner), ministryně sociálních věcí, která se vrací do práce poté, co jí před rokem unesli a zabili její dvanáctiletou dceru. Skutečně už ale neexistuje šance, že by mohla být naživu? A jak to souvisí se zlověstnými indiciemi, jež za sebou zanechává neznámý vrah? Není pochyb, že seznam obětí je dlouhý, a proto musí Thulinová a Hess spěchat, aby pachatele dopadli dříve, než bude opět brutálním způsobem prolita nevinná krev.

Když pozvete Kaštánka dál, nikdy nevíte, co se může stát. Kriminální mysteriózní thriller vychází z debutového románu oceněného spisovatele Sørena Sveistrupa, který byl přeložen do 28 jazyků a publikován v 50 zemích. Seriálová adaptace se představí divákům přesně ve středu 29. září 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. Vedle hlavních protagonistů se diváci mohou těšit také na Davida Dencika, Esbena Dalgaarda Andersena nebo Ariana Kashefa. Do režisérského křesla společně usedají Kasper Barfoed a Mikkel Serup.