Čeští a slovenští fanoušci bělovlasého zaklínače Geralta se během dnešního dne dočkali dalšího komiksového příběhu z dílny amerického vydavatelství Dark Horse Comics. Po úspěšném pátém svazku s podtitulem Blednoucí vzpomínky čeká na Bílého vlka zakázka spojená s čarodějnictvím.

Příběh šestého komiksu s podtitulem Nářek čarodějnice čtenáře opět zavede do období, kdy je Geralt nejspíše na sklonku své dlouhé kariéry. Nikoho jistě nepřekvapí, že celý děj začne jeho putováním za nalezením zakázky, jež by mu opět přinesla nějaký ten čas klidu. V kraji, ve kterém se Geralt pohybuje, je ale svědkem všudypřítomné smrti a hrůzy.

Zakázku však Geralt přece jen nalezne. „Když si ho najme bohatý lord na nalezení své údajně unesené dcery, Geralt záhy zjistí, že se nejedná o pouhou záchrannou misiněco ho pronásleduje, něco uvnitř, něco, čemu nedokáže uniknout…“

Jak sami můžete vidět, i v případě šestého svazku na čtenáře nejspíše čeká další mysteriózní zápletka. Tentokrát to ale vypadá, že by kletba mohla postihnout samotného Geralta. A to zní jako velmi zajímavý koncept.

Opětovné využití mysteriózní zápletky ale vcelku dává smysl. Scénář šestého svazku totiž napsal polský scenárista Bartosz Sztybor, který již předvedl své kvality v Blednoucích vzpomínkách. Změny se ale dočkalo vizuální zpracování. Kresbu Nářku čarodějnice totiž neměl na starosti Amad Mir, ale kreslířské duo Vanesa R. Del Rey a John Starr. A podle dostupné ukázky musíme říct, že jejich nezačištěná kresba velmi dobře sedne k danému tématu.

Ukázka z českého vydání

Komiks Zaklínač 6: Nářek čarodějnice s překladem Kristiny Komárkové vyšel během dnešního dne pod taktovkou nakladatelství CREW. Zakoupit ho můžete na eshopu vydavatele a u všech větších knihkupců.