I ve světě filmu má člověk nějaká ta svoje guilty pleasure. A pro mnohé diváky, kteří vyrůstali na přelomu tisíciletí, by to mohla být právě série Spy Kids, jež vznikla v roce 2001 pod dohledem režiséra Roberta Rodrigueze. Příběh se zaměřil na sourozence jménem Carmen a Juni, jejichž rodiče jsou tajní agenti. Není proto divu, že obě dvě děti se rozhodnou jít v jejich stopách, v rámci čehož prožívají napříč třemi filmy různá dobrodružství. Rodriguez se netají tím, že celou sérii vytvořil primárně pro dětské publikum, ovšem zároveň je v jednotlivých dílech i několik sekvencí, které ocení i dospělí. Pokud jste tedy fanoušci série a začalo se vám po ní stýskat, tak pro vás máme skvělou zprávu. Spy Kids se vrátí v podobě rebootu, jehož režie se opět ujme sám Robert Rodriguez. 

Nový film bude vznikat pod ochranou rukou Netflixu, ovšem jelikož se má jednat o reboot, tak se vší pravděpodobností nečekejte návrat starých známých hrdinů. Nadcházející snímek by si tak měl posvítit na zcela jinou špionskou rodinku, jejíž děti budou sehrávat úlohu hlavních protagonistů. O rebootu kolovaly zvěsti už na začátku minulého roku, nicméně tehdy nechtěli tvůrci nic potvrzovat. Nyní se ale zdá, že projekt dostal konečně oficiálně zelenou.

Návrat Spy Kids však není příliš překvapující, protože zatím všechny díly ze série slavily komerční úspěch. A to i včetně dílu čtvrtého z roku 2011, který se jinak dočkal opravu mnoha negativních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků. Nutno také dodat, že čtvrtý díl je i jediným filmem ze série, ve kterém se v hlavních rolích neobjevili herci Alexa Vega a Daryl Sabara, představitelé Carmen a Juniho. 

Rodriguez se tak ujme nejenom otěží režie, ale i scénáristy a producenta. O samotném příběhu samozřejmě zatím nic nevíme, ale lze očekávat, že se opět dočkáme nějakých špionských capartů, kteří budou muset zachraňovat svět před hrozivým padouchem. Kromě Netflixu na výrobu filmu taktéž dohlíží studia Skydance a Spyglass Media. Mezi další producenty patří Gary Barber, Peter Oillataguerre, David EllisonDana Goldberg a Don Granger. Oficiální datum premiéry zatím neznáme.

Jste fanoušci Spy Kids?