Příští měsíc padne v severoirském Belfastu první klapka dalšího seriálového spin-offu Hry o trůny jménem A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř), který bude adaptací knižní série Příběhy Dunka a Egga. A jak se nám start hlavní části produkce blíží, dostávají se k nám další informace o tom, kdo se vlastně bude na výrobě podílet.

Jedním z režisérů se stane Owen Harris, který působí především v seriálovém světě. Točil například pro slavný seriál Černé zrcadlo (2011), pro nějž třeba zrežíroval slavnou epizodu San Junipero, která vyhrála hned několik cen. Dále se ještě podílel na výrobě sérií jako Skins (2007), Misfits: Zmetci (2009) a Brave New World (2020).

Příběh spin-offu se bude odehrávat asi 90 let před událostmi Hry o trůny, kdy rod Targaryenů stále sedí na Železném trůnu a vzpomínky na posledního draka ještě nevymizely z živé paměti. V tomto období se také potulný rytíř ser Duncan a jeho panoš Egg vydají na velkolepou a dobrodružnou cestu.

Už od minulého měsíce také víme, kdo se objeví v hlavních rolích zmíněné hrdinské dvojice. Do role Duncana byl obsazen irský herec Peter Claffey (Zlé sestry), panoše Egga zas ztvární Dexter Sol Ansell (Hunger Games: Balada o ptácích). S malým hercem také nedávno vyšlo video, kde si pro roli nechal zcela oholit hlavu. 

Harris se tak připojuje k dalšímu režisérovi, kterým bude Harry Bradbeer (Enola Holmesová). Showrunnerem seriálu se stal Ira Parker, který psal i pro Rod Draka (2022). Stále ale zatím není známo, kdy přesně se spin-offu vlastně dočkáme.