Za dva týdny by se na Disney+ běl objevit seriál Šógun, nová adaptace stejnojmenné knihy z roku 1975 od Jamese Clavella, kterou si tentokrát vzala na starost stanice FX. Ta nám nedávno nadělila nejenom další oficiální trailer, ale také hezky zpracované a více než šestiminutové video, které se zaměřuje na pozadí celého slavného příběhu z feudálního Japonka. V rámci Super Bowlu také vyšel krátký klip, který primárně láká na nový zveřejněný trailer.

Jak už dávno víme, příběh nás zavede do Japonska na počátku 17. století, kde probíhá velký válečný konflikt. Jeho součástí je i Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada), který se snaží stát se šógunem, nejmocnějším vojenským panovníkem. Jednoho dne ale poblíž rybářské vesnice troskotá evropská loď s britským kormidelníkem Johnem Blackthornem (Cosmo Jarvis), který se vydá na cestu samuraje. Toranaga v něm ale spatří i naději na záchranu.

Tvůrcem a hlavním scenáristou je Justin Marks (Dva světy). O režii jednotlivých epizod se postarali například Frederick E.O. Toye (The Boys), Jonathan van Tulleken (Misfits: Zmetci), Charlotte Brändström (Zaklínač), Takeshi Fukunaga (Žena z hor), Hiromi Kamata (Vyslanci) a Emmanuel Osei-Kuffour (Půlnoční klub).

Dále hrají Anna Sawai, Tadanobu Asano, Yûki Kedôin, Eushin Lee, Tommy Bastow, Hiroto Kanai, Hiromoto Ida, Emi Kamito a Kengo Hashimoto.

Seriál se na Disney+ objeví 27. 2. 2024.