Dobrodružství seriálového Percyho Jacksona bude zaručeně pokračovat. Nová adaptace slavné knižní série od Ricka Riordana premiérovala několik dní před Vánoci minulého roku na Disney+, přičemž poslední epizody jsme se dočkali minulý týden.

A nyní Disney hlásí, že dal oficiálně zelenou i druhé řadě, která zadaptuje knižní díl Moře nestvůr. Obnovení seriálu pro další řadu není nijak zvlášť překvapivé, první sezóna se mohla chlubit jak velice dobrou sledovaností, tak i slušnými recenzemi. Například po šesti dnech měla první epizoda přes 13 milionů zhlédnutí, po třech týdnech se ono číslo údajně zvedlo na 26,2 milionů. Slušně si vedly i následující epizody, většina z nich měla už po svém prvním týdnu pokořit hranici 10 milionů zhlédnutí, tudíž o seriál byl na službě zcela jednoznačně velký zájem. 

Když k tomu přidáme ještě slušné recenze, bylo vcelku logické předpokládat, že Disney seriál obnoví i pro druhou nálož. Společnost si každopádně může oddychnout, protože do seriálové adaptace Percyho Jacksona vrazila docela dost peněz. Loni v říjnu server Variety uvedl, že každá z osmi epizod údajně stála kolem 12-15 milionů dolarů. Podobně velký rozpočet měla například i první řada Mandaloriana (2019).

Důležité bylo také přijetí od diváků a kritiků, například seriál Lovci pokladů: Na hraně historie (2022) měl fajn sledovanost, ale recenze byly bídné. Disney ho tak po první řadě zrušil. Percy Jackson si ale evidentně vedl podle představ myšáka, tudíž jeho cesta může dál pokračovat. 

Zatím není známo, kdy přesně se druhé řady dočkáme, počítat ale můžeme jak s návratem hlavního hrdinského tria, tedy Percyho (Walker Scobell), Grovera (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries), tak i dalších postav.

Seriál jakožto showrunneři vedou Rick Riordan a Jonathan E. Steinberg. Níže se můžete podívat na naši recenzi první sezóny.