Už příští pátek, tedy 2. 9. 2022, bude na Amazonu oficiálně premiérovat seriál Pán prstenů: Prsteny moci. Služba se tak pochlubila zbrusu novým plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše. Ukázka nám mimo jiné například poskytne pořádný pohled na Elendila (Llyod Owen), budoucího prvního krále Arnoru a Gondoru, númenorejského námořníka a otce Isildura (Maxim Baldry), který sehrával zásadní roli při vytváření aliance mezi elfy a lidmi.

Jak již nějakou dobu víme, příběh se bude odehrávat ve Druhém věku Středozemě, přičemž se například dočkáme mladší verze Galadriel (Morfydd Clark) a Elronda (Robert Aramayo). Ti se budou muset postavit stále více narůstající hrozbě od skřetů, ovšem oním pravým loutkářem je starý dobrý Sauron, který se po porážce svého pána Melkora stává největším nepřítelem všech svobodných národů. 

Amazon je každopádně přesvědčen, že celá série bude mít úspěch (však do toho vrazil fakt pořádný prachy), proto už dal seriálu zelenou ke druhé řadě. Kromě výše zmíněných herců se v seriálu objeví Owain Arthur jako Durin IV., Nazanin Boniadi jako Bronwyn, Ismael Cruz Córdova jako Arondir, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete jako Disa, Megan Richards, Charlie Vickers jako Halbrand, Lenny Henry, Simon Merrells a Charles Edwards jako Celebrimbor, což je elfí kovář, jenž vyrobil tři Prsteny moci, které nepodléhaly Sauronovi.

Když už je o Sauronovi řeč, někteří fanoušci přišli s teorií, že by jím ve skutečnosti mohl být právě Halbrand, což je pro seriál vymyšlená postava, která se v žádném z původních děl J. R. R. Tolkiena nevyskytuje. V seriálu by se tak se svou „sličnější“ podobu mohl pokusil získat důvěru jak elfů, tak i lidí, aby mohl lépe kout své pikle. Ale to se necháme překvapit. 

Tvůrci celého seriálu jsou Patrick McKay a John D. Payne, oba například pracovali na sci-fi snímku Star-Trek: Do neznáma z roku 2016.

A pokud jste ještě neviděli naše shrnující video o celém nadcházejícím seriálu, určitě se na něj podívejte níže!

Co na nejnovější trailer říkáte?