V následujících měsících se můžeme těšit na několik velkolepých sci-fi titulů. Na začátku listopadu dorazí druhá část Duny od Denise Villeneuvea, která už má venku pár skvěle vyhlížejících trailerů, a pár dní před Vánoci se dočkáme první části snímku Rebel Moon od Zacka Snydera, jenž už má také plnohodnotnou upoutávku. Ještě před těmito dvěma tituly se ale můžeme těšit na další velice slibně vyhlížející science fiction událost jménem Stvořitel od studia 20th Century Studios, kterou natočil Gareth Edwards.

Snímek se nedávno pochlubil zbrusu novým oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže. Zároveň si také můžete výše pustit video ze zákulisí, jež nám ukáže nejenom nové sekvence, které nám předešlé upoutávky neukázaly, ale zároveň se v něm dočkáme komentáře jak od herců, tak i od samotného Edwardse. 

Jak už dlouho víme, snímek nás zavede do doby, kdy lidstvo vede ničivou válku proti robotům s vyspělou umělou inteligencí. Ta začala poté, co se AI, která měla zcela původně chránit lidstvo, obrátí proti svým organickým pánům a shodí do ulic Los Angeles atomovou bombu.

Hlavním hrdinou se stává agent speciálních sil jménem Joshua (John David Washington), jenž dostane za úkol vystopovat zdánlivě nepolapitelné jádro mysli výše zmíněné umělé inteligence, která má přezdívku ,,Stvořitel“. Rázem ale zjistí, že ona zbraň, která má zničit svět, má podobu malé robotické dívky jménem Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Jak je ve videu výše řečeno, snímek se bude hodně zabývat i otázkami, co vlastně znamená být člověkem.

Gareth Edwards už zkušenosti se sci-fi žánrem má, právě on natočil chválený kousek z předaleké galaxie Rogue One: Star Wars Story (2016), stejně tak je i tvůrcem rebootu Godzilly z roku 2014. Jedním z kameramanů je navíc Greig Fraser, který minulý rok vyhrál Oscara za první část Duny (2021).

Dále se ve snímku představí herci jako Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe, Marc Menchaca a Sturgill Simpson.

V kinech se snímek objeví 28. 9. 2023.