Ano, Vetřelec se skutečně dočká seriálové podoby. Ale obracet oči v sloup nad tím ještě nemusíme, protože o celý projekt se stará talentovaný Noah Hawley, který je zodpovědný za vznik vynikajícího krimi seriálu Fargo. John Landgraf, generální ředitel stanice FX, navíc nedávno odhalil, že Hawley konečně doručil veškeré scénáře pro připravovaný seriál, který zatím ještě nemá oficiální název. Zároveň tak oznámil, že by se mělo začít natáčet někdy v průběhu příštího roku. Hawley totiž nejprve musí dokončit nedávno oznámenou pátou řadu Farga, která se začne natáčet letos na podzim, přičemž teprve poté se budou moct vrhnout na připravovaný sci-fi seriál. Se vší pravděpodobností bychom tak měli počítat s ještě hodně dlouhým čekáním. 

Už nějakou dobu také víme, v jaké době se bude seriálový Vetřelec odehrávat. John Landgraf na konci zimy odhalil, že příběh bude zasazený přímo na planetě Zemi. A to někdy v devadesátých letech 21. století. Což znamená, že seriál bude zasazen do přibližně stejné doby, ve které se odehrával i snímek Prometheus, jenž je v prequelem původní filmové série o Vetřelci. O samotném příběhu zatím nic nevíme, ale předpokládá se, že by se mohl odehrávat někdy po událostech Promethea, případně by mohl jeho dějství (a dějství filmu Vetřelec: Covenant) zcela ignorovat. Ale to se necháme překvapit. 

V přípravě je také samostatný film, o který se stará Fede Alvarez, talentovaný hororový režisér a scenárista, který je například zodpovědný za novodobý remake Lesního ducha z roku 2013, plus i za oba dva díly působivého hororu Smrt ve tmě. Jedním z filmových producentů je i Ridley Scott, který Alvarezovu vizi velice chválil. Datum premiéry je ale zatím stále ve hvězdách.

Ocenili byste seriálovou verzi Vetřelce?