Že už jste nový seriál Sandman dokoukali celý? To jste si jen mysleli! Netflix totiž právě dnes k velkému překvapení vydal bonusovou jedenáctou epizodu, která nese název Sen o tisíci kočkách / Kalliopé. Jedná se v podstatě o dvoudílný příběh, ve kterém ,,Morfeovi zkříží cestu siamská kočka, co sní o novém světě, a spisovatel zoufale hledající inspiraci.“ Pokud chcete menší ochutnávku, tak výše si můžete pustit krátkou upoutávku. Nejzajímavějším faktorem na celé epizodě bude pro mnohé patrně skutečnost, že příběh Sen o tisíci kočkách bude v animované podobě. Je za ni zodpovědný nizozemský animátor Hisko Hulsing, který se postaral i o režii a produkční design. O epizodě tak řekl následující:

,,Snažili jsme se, jak jsme jen mohli, aby animovaná verze Snu o tisíci kočkách byla co nejvíce okouzlující a hypnotická. A to s využitím kouzla skutečných olejomaleb na plátně. Obrazy jsme zkombinovali s klasicky kreslenou 2D animací, jež je založena na realistické 3D animaci koček, abychom vytvořili bizarní svět, který působí jak uzemněně, tak i snově. Untold Studios v Londýně vytvořilo úchvatnou 3D animaci koček. Nádhernou 2D animaci, stylizaci a olejomalby zas vytvořilo Submarine Studios v Amsterdamu.“

Skutečným lákadlem může ale být i samotné obsazení. Tom Sturridge si samozřejmě zopakuje svou roli Morphea, přičemž se dočkáme i jeho animované kočičí verze. Dále se ale můžeme těšit na následující hvězdy.

Sandra Oh jako Prorok

Rosie Day jako Mourovaté kotě

David Gyasi jako Šedá kočka

Joe Lycett jako Černá kočka

Neil Gaiman jako Crow/Skull Bird

James McAvoy jako Zlatovlasý muž

David Tennant jako Don

Georgia Tennant jako Laura Lynn

Michael Sheen jako Paul

Anna Lundberg jako Marion

Nonso Anozie jako Wyvern

Diane Morgan jako Gryphon

Tom Wu jako Hippogriff

Ano, čtete dobře, jedné postavě také propůjčil hlas sám autor Neil Gaiman, z jehož hlavy celý seriál vychází. Mnohé ale může potěšit i přítomnost Davida Tennanta, představitele populárního desátého Doktora ze seriálu Pán času, plus i démona Crowleyho, který je zas známý díky seriálu Good Omens, dalšího slavného a populárního díla od Neila Gaimana. Dále se můžeme těšit na sympaťáka Jamese McAvoye, jenž například ztvárnil mladší verzi Charlese Xaviera z X-Menů, a v neposlední řadě také na Michaela Sheena, jenž zas v Good Omens ztvárnil Crowleyho andělského parťáka Azirafala. 

Celá epizoda tak bude adaptací třetího svazku Sandmana, který nese název Krajina stínů, přičemž jedenáctý díl tak převypráví dva z jeho čtyř příběhů.

Seriál Sandman se doposud dočkal především pozitivních reakcí, přičemž mnozí ho považují za důstojnou adaptaci původní komiksové předlohy.

Jaký na něj máte názor vy? A co říkáte na bonusovou epizodu?