Vin Diesel a jeho RODINA minulý týden společně přisvištěli do světových kin. A dle očekávání byl o film jaksepatří velký zájem. Již desátý díl slavné filmové série se během svého zahajovacího víkendu umístil v žebříčku domácího box officu nepřekvapivě na prvním místě, přičemž pro něj utržil 67 milionů dolarů. To ovšem na film ze série Rychle a zběsile zas taková sláva není, například předešlá devítka vydělala během svého zahajovacího víkendu v domácím prostředí o tři miliony více, nemluvě také o tom, že devátý díl vyšel v roce 2021, tedy ještě v době, kdy byla světová kina více méně ochromena pandemií koronaviru. Z toho tak plyne, že zájem o filmovou sérii už možná opravdu upadá.

Záchranou ale byly tržby ze zahraničí, celosvětově má totiž Rychle a zběsile na kontě téměř 320 milionů dolarů. Což by pro film s ,,průměrným“ rozpočtem bylo naprosto fantastické, ale nezapomínejme, že desítka byla setsakramentsky drahá. Její rozpočet údajně činil šílených 340 milionů dolarů, když k tomu tudíž ještě připočteme například marketing a a uvedení do kin, tak Rychle a zběsile 10 by mělo mít ideálně miliardové tržby, aby mohl být snímek skutečně výdělečný. Necháme se proto překvapit, jak se filmu povede na konci týdne. 

Na druhé místo v žebříčku domácího box officu se propadli třetí Strážci Galaxie, kteří zaznamenali dalších 31,9 milionů. Celosvětově mají na kontě už 659 milionů, což už se dá rozhodně považovat za slušný výsledek. Pokud se snímku podaří překonat hranici 800 milionů, Marvel si bude moct pořádně oddechnout, protože v takovém případě se bude jednat o skutečný hit. A vzhledem k tomu, že návštěvnost stále upadá jen pozvolna, tak to rozhodně není nic nereálného.

Na třetím místě se nachází veleúspěšný Mario, jehož tržby činily 9,8 milionů, celosvětově má na kontě 1,2 miliardy, čímž si ještě na dlouhou dobu udrží korunu krále box officu pro rok 2023.

Na čtvrté místo se propadla komedie Book Club: The Next Chapter, která utržila 3 miliony (celosvětově 16,9 milionů), a na páté zas horor Smrtelné zlo: Probuzení, jenž zas utržil 2,3 milionů (celosvětově 141,1 milionů). Zájem o výše zmíněnou komedii rychle klesá a žádný mega hit z něho nebude, ale tvůrci Smrtelného zla mohou být s takovýmto výsledkem jednoznačně spokojení. 

A na co do kina tento týden? Inu, pojďme to teď trochu otočit. Co kdybychom si řekli, na co byste do kina jít neměli? Tento týden totiž bude premiérovat Disneyho hraný remake Malé mořské víly. A vzhledem k tomu, že společnost snímek hodně propagovala, tak v něm má očividně velkou důvěru. Pokud však také nenávidíte tyto hrané předělávky animovaných klasik a přejete si, aby s jejich výrobou už Disney konečně skončil, tak to nejlepší, co pro to můžete udělat, je na ně zkrátka nechodit do kina.

To už se raději běžte podívat na tu českou komedii Cool Girl!, která do našich kinosálů vstoupí ve čtvrtek, tedy 25. 5. 2023.