Na konci léta padla první klapka zbrusu nového filmu o Rudé Sonje, slavné prsaté válečnici, která se v roce 1973 objevila v komiksové sérii Conan the Barbarian od Marvelu. A zatímco natáčení momentálně pokračuje v Bulharsku, studio Millenium Media se konečně pochlubilo vůbec první fotkou, na níž si můžete novou Sonju, kterou tentokrát ztvárňuje mladá Matilda Lutz, prohlédnout.

Fanouškům původní komiksové série, která vznikla v roce 1975, možná ale vyvstane v hlavně ta nejdůležitější otázka v historii lidstva… Bude mít nová Sonja podobně odvážný šatník, jímž se chlubila i v komiksech? Inu, to se holt budeme muset nechat překvapit. Natáčení by se každopádně mělo z Bulharska ještě následně přesunout do Řecka. 

Matilda Lutz je italská herečka, která má za sebou snímky jako O cestování s láskou, Pomsta a horor Kruhy. Vidět jsme ji ale také mohli v seriálu Medicejové z roku 2016. Připojí se k ní herci Wallis Day jako Annisia a Robert Sheehan jako Draygan. Day se například objevila v seriálu Batwoman, Sheehana zas mohou někteří znát ze seriálů jako Misfits: Zmetci a Umbrella Academy.

Podrobnosti o hlavním příběhu se stále drží v tajnosti, ale patrně se dočkáme další pomstychtivé cesty, během které se bude zachraňovat království.

Hrané verze slavné zrzavé válečnice jsme se už dočkali ve filmu z roku 1985. Zde titulní hrdinku ztvárnila Brigitte Nielsen, ovšem rozhodně se nedá říct, že by snímek sklízel příliš pozitivních reakcí.

Komiksová Rudá Sonja je tak z části založená na postavě, kterou vytvořil Robert E. Howard, původní autor Conana. Po vzniku její vlastní série byla ve vlastnictví Marvelu až do roku 2005, kdy zas o Rudé Sonje začalo tisknout komiksy vydavatelství Dynamite Comics.

Původně měla titulní hrdinku ztvárnit herečka Hannah John-Kamen, ta však následně projekt opustila. O režii se stará M.J. Bassett, tvůrkyně snímků jako Mrtvá hlídka, Solomon Kane a Pustina. Scénář si zas vzala na starost Joey Soloway, která se například podílela na tvorbě seriálů jako Odpočívej v pokoji a Transparent.

Stále však nevíme, kdy přesně bude snímek premiérovat.