Netflix nedávno vypustil oficiální trailer snímku Jako v bavlnce (v originále I Care a Lot), který oplývá velice temným humorem a hvězdným obsazením, do jehož čela se dostala Rosamund Pike. Tento komediální počin od britského režiséra J Blakesona již brzy rozpoutá pocit nejistoty a svými motivy jistě zamrazí v žilách nejen starší generaci diváků.

„Na tomto světě existují pouze dva typy lidí. Dravci a kořist,“ říká Marla Graysonová (Pike) živící se tím, že každé ráno klepe na dveře nic netušících seniorů, kteří se na základě soudního rozhodnutí po krátké rozpravě ocitají v její zákonné „péči.“ Ta zpravidla představuje okamžité umístnění do domu pokojného stáří a prodej veškerého majetku dříve, než se stačí objevit nějaké komplikace.

Přečtěte si také: Soudní drama The Mauritanian v únoru pronikne do podsvětí amerického právního systému

Jak postupně roste portfolio těch, které obchodnice se stářím s ďábelským úsměvem chladnokrevně odsoudila k trvalé nesvéprávnosti, úměrně klesá její obezřetnost. Jedna z jejích „dojných krav“ má totiž velice vlivné přátele, kteří jí dokáží lusknutím prstu znepříjemnit život k nepoznání. Jak se ale zachová zkušený predátor, když se z něj stane lovná zvěř?

Na tuto otázku odpoví úchvatně surová černá komedie Jako v bavlnce přesně 19. února 2021, kdy obohatí kartu Netflixu. Mimo hlavní představitelku se v téměř dvouhodinovém snímku objeví také oscarová Dianne Wiest, Isiah Whitlock Jr. nebo Eiza González.