Článek vznikl v rámci placené spolupráce

Manga s názvem Chci sníst tvoji slinivku rozhodně na první pohled klame tělem. Název může ve čtenáři evokovat drsný horor, ve kterém zrovna manga medium dokáže excelovat. Klidně bychom si pod tím názvem mohli představit akční zombie horor laděný lehce do komedie. Nic z toho však v manze od dvojice autorek Joru Sumino (příběh) a Idumi Kirihara (kresba) nenajdete.

Chci sníst tvoji slinivku je vztahová manga, která se zaměřuje na nevyhnutelnost smrti a pomíjivost života, jenž může protéct mezi prsty, a že každý den stojí za to, aby ho člověk žil na maximum. Hlavní hrdina je klasický tichý školák, který se cítí nejlépe v přítmí svého pokoje. Vše se změní, když v nemocnici najde deník své spolužačky, o které zjistí, že umírá.

Příběh není lineární a hraje si zajímavě s retrospektivou. Hlavně vidíme cestu dvou lidí, kteří nemohou být rozdílnější. Vznikající přátelství mezi extrovertem a introvertem. Dojemný příběh člověka, který se bojí otevřít světu, i když mu leží u nohou. A na druhé straně příběh osoby, která si užívá každý den, jako by měl být ten poslední. 

Nejedná se o klasické drama, u kterého budete ronit slzy, ale nakladatelství Crew vydalo mangu, jež se na smrt dívá lehce ironickýma očima. Spíše než na emočně vyčerpávající pocity dává do placu emoce daleko pozitivnější a veselejší, ale ukazuje to i marnotratný boj se smrtí samotnou.

Tuhle knihu, jejíž příběh nám klidně může připomínat romantický film Hvězdy nám nepřály, si můžete pořídit například ve fantasy onlinovém obchodě Imago. Obchod, ve kterém si najde každý fanda fantastiky to své. Od komiksů, přes fanouškovské předměty, až po sběratelské figurky a repliky.