květnu/máji minulého roku jsme vás v samostatném článku informovali o šestém dílu z románového cyklu Warhammer 40 000 – Horovo kacířství. Fanoušci série se během tohoto týdne dočkají po osmi měsících sedmého dílu s podtitulem Legie, za kterým stojí britský spisovatel Dan Abnett (Aquaman, Magos).

Celá série se věnuje lidskému impériu, které je i po tisíci letech expanzí a konkvist stále na vrcholu. Současný Císař, jenž dosáhl svého snu pro lidstvo, předá svou moc svému vrchnímu veliteli Horovi a zamíří zpátky na Terru. Horus však bude muset čelit intrikám, korupci a dalším nepříjemným věcem.

Jelikož je však série celkem rozsáhlá, Horus samozřejmě nehraje první housle celou dobu. Už minulý díl s podtitulem Sestup andělů se zaměřoval na dva mladé vojáky, Zachariela a Nemiela, kteří se chystali připojit k největšímu rytířskému řádu. A nový sedmý díl s podtitulem Legie nás zavede zase do role jiných hrdinů, do role hvězdných pěšáků z legie Alfa.

„Blíží se velká válka, která pohltí Impérium lidí. Hvězdní pěšáci z legie Alfa, poslední a nejtajnější ze všech legií bratrstva Astartes, dorazí na pacifikačním tažení proti podivným, zlověstným silám na pohanskou planetu, aby tu podpořila imperiální armádu. Co ale legii Alfa pohání? Dá se jí věřit a kterou stranu si vybere, až velká válka začne? Bude to zkouška věrnosti, při které vyjdou najevo úskočné plány cizí inteligence.“

Sedmý román z cyklu Warhammer 40 000 – Horovo kacířství s podtitulem Legie by mělo vydat nakladatelství Polaris 28. ledna/januára 2021. Kniha vyjde s českým překladem od Marka Hrnčíře v brožované vazbě.