Obrovské propracované univerzum Warhammeru se opět ozývá ve formě knihy a i pro tentokrát bude spadat do světa Warhammeru 40 000, který je v literatuře velice oblíbený. Řeč je o šestém díle z cyklu Horovo kacířství, které napsal britský autor Mitchel Scanlon (Hellbrandt Grimm, Call to Arms). Tato kniha vyšla v originále již v roce 2007 a teď se jí díky nakladatelství Polaris dočkáme i v češtině pod názvem Sestup andělů.

Přečtěte si také: Příběhy inkvizitora Gregora Eisenhorna v románu Warhammer 40.000: Magos

Život na planetě Calibat je již tisíc let stejný a stereotypní. Prostý lid této planety je stále ochraňován rytířskými řády před dravými šelmami, které číhají v hlubinách nekonečných hvozdů. Zachariel a Nemeniel, dva mladíci, kteří jsou vedeni příkladem mocného Liona El’Jonsona a jeho vizí o mírumilovném a sjednoceném světě, se připravují na připojení k největšímu rytířskému řádu. Nečekaný příchod Impéria s sebou však přinese nové problémy a nové osudy. Lion se bude muset stát součástí Velkých tažení a syny Calibanu čeká složité rozhodnutí. Budou Liona následovat na cestě za slávou mezi hvězdami, anebo zůstanou?

Šestý díl z cyklu Horovo kacířství s podtitulem Sestup andělů vychází dnes 28. května/máje. Pokud chcete číst nějakou knižní adaptaci herní série, knihy ze světa Warhammeru vám můžeme opravdu doporučit, protože se jedná o vskutku dobré tituly a ne jen o vytěžení peněz z herní značky, jako u většiny ostatních sérií.