Před pár dny vyšla poslední epizoda druhé řady fantasy seriálu Rod Draka (2022), který pojednává o takzvaném Tanci draků, občanské válce mezi dvěma stranami Targaryenů. Fanoušci nyní budou muset zase čelit dlouhému a úmornému čekání na třetí sezónu, které HBO dalo zelenou už před dvěma měsíci. Ještě před premiérou druhé řady ale bylo otázku, kdy vlastně seriál skončí. To nyní konečně vyjasnil showrunner Ryan Condal, který uvedl, že Rod Draka skončí po čtvrté sezóně.

Dále odhalil, že na scénáři ke třetí řadě se i nadále pracuje, přičemž ještě letos na podzim začnou přípravy na natáčení. První klapka by měla padnout někdy na začátku příštího roku, přesné datum ovšem neznáme. Otazník visí i nad datem premiéry, ale odhadem by mohla třetí řada vyjít až někdy v roce 2026. 

Sám tvůrce slavného fantasy světa G. R. R. Martin, který je zároveň jedním ze showrunnerů seriálu, už v minulosti uvedl, že by podle něj byly zapotřebí čtyři sezóny o deseti epizodách, aby mohl seriál odvyprávět celý příběh Tance draků.

Na čtyři sezóny tudíž skutečně dojde, akorát s tím počtem epizod už to bude trochu komplikovanější. Zatímco první řada měla deset epizod, druhá jich nabídla jen osm. A je dost možné, že stejný počet budou mít i zbývající dvě řady, ale to se ještě necháme překvapit. 

Ať už to bude jakkoliv, fanoušci mají nyní ujištění, že konflikt mezi stranami Černých a Zelených skutečně skončí po čtvrté sezóně.

Už teď se ale modlíme, aby samotné finále bylo po všech stranách kvalitní a uspokojivé, ze závěru Hry o trůny se někteří z nás stále ještě úplně nevzpamatovali.