Už za pouhých několik dní bude na HBO Max premiérovat seriál Rod Draka, očekávaný spin-off Hry o trůny, který se zaměří na rod mocných Targaryenů. I přestože je spousta fanoušků, kteří se na další velkolepou fantasy podívanou upřímně opravdu těší, stejně tak je tu i mnoho takových, kteří se k seriálu staví více skepticky. Mnozí totiž stále pamatují na katastrofální finálovou řadu Hry o trůny, která je považována za plivanec do tváře celé fanouškovské základně. Celou první sérii už ale zhlédnul spisovatel G. R. R. Martin, z jehož slavných děl nadcházející seriál vychází. A zdá se, že je opravdu nesmírně spokojen. Před několika dny tak ve svém blogu o seriálu napsal následující:

,,Ryan s Miguelem a jejich úžasní herci a štáb odvedli skvělou práci. Rod Draka je přesně tím, co jsem si přál. Je to temné, silné, niterné, znepokojivé, ohromující a plné komplexních a velmi lidských postav, kterým vdechli život skutečně úžasní herci.“

Hlavní příběh seriálu se bude potýkat se zásadní otázkou: Kdo usedne na Železný trůn po smrti krále Viseryse I Targaryena (Paddy Considine)? Ačkoli zvyk diktuje, že tato pozice náleží králově prvorozeným, věci zas tak snadné nebudou. Novou královnou se tak má stát Viserysova dcera Rhaenyra Targaryen, mladá princezna, v jejíž žilách koluje čistá valyrisjká krev. Proti Rhaenyřině oprávněnému nároku na trůn však stojí její strýc Daemon Targaryen (Matt Smith), který rozhodně nezůstane pouze u slov a rozhodne se jednat. Čeká nás tak příběh z velké občanské války, která byla známá pod jménem Tanec draků.

Dočkat bychom se tak opět měli politického intrikářství, velkolepých bitev a patrně také fakt hodně sexu, jehož množství v seriálu údajně překvapilo i výše zmíněného Matta Smithe. 

O prequelový seriál se už ale nepostarali původní showrunneři Hry o trůny, tentokrát se těchto otěží ujal Ryan J. Condal, který je známý především díky akčnímu sci-fi Okupovaná kolonie. Pomáhal mu ale i Miguel Sapochnik, schopný režisér původního seriálu, který je zodpovědný za populární epizody jako Tvrdodomov, Bitva bastardů a Vichry zimy.

Oficiální premiéra je u nás stanovená na 22. 8. 2022.

Podíváte se?