Letos v létě se krvavá válka mezi dvěma stranami Targaryenů rozjede na plné obrátky. A i přestože nás od premiéry druhé řady Rodu Draka dělí přibližně půlrok, HBO rozhodně nelení. Server Redaninan Intelligence nedávno odhalil, že se už začalo pracovat také na třetí řadě, ve které bude Tanec draků, tedy boj o královské nástupnictví mezi Targaryeny, pokračovat. Práce na scénáři už podle všeho začaly, stejně tak už jsou v pohybu další nutné přípravy.

Zatím je ale příliš brzy na to říct, kdy přesně se začne třetí řada natáčet. Kompletní scénář by ale mohl být dokončen někdy v druhé polovině roku. V takovém případě by mohla první klapka padnout někdy krátce po začátku roku 2025, s trochou štěstí možná ještě na konci letoška. Ale to holt uvidíme. 

Na výrobu Rodu Draka dohlíží také autor G. R. R. Martin, ten nedávno oznámil, že HBO chystá tři animované seriály, které budou zasazené v jeho slavném fantasy světě. Martin v minulosti uvedl, že byl asi dva dny zavřený v místnosti se showrunnerem Ryanem Condalem a jeho scenáristickým týmem (Sara Hess, Ti Mikkel, David Hancock a Philippa Goslett), kde o hovořili nejenom o třetí, ale také o čtvrté řadě.

V minulém roce kolovaly zvěsti o tom, že třetí řada Rodu Draka by zároveň mohla být finálová, ovšem zdá se, konce se tak brzy přece jenom nedočkáme. Přesto bychom ale se vší pravděpodobností neměli počítat s nějakým mega dlouhým seriálem, je dost možné, že to bude právě čtvrtá sezóna, která známý krvavý konflikt uzavře. Necháme se tudíž překvapit, co HBO v budoucnu oznámí. 

Nadcházející druhá řada by se každopádně měla skládat z osmi epizod. Ukážou se nám v ní Emma D'Arcy jako Rhaenyra Targaryen, Matt Smith jako Daemon Targaryen, Olivia Cooke jako Allicent Hightower, Tom Glynn-Carney jako Aegon, Eve Best jako Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velarion, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Ewan Mitchell jako Aemond Targaryen, Sonoya Mizuno jako Mysaria a Rhys Ifans jako Ser Otto Hightower.

Druhá řada bude premiérovat letos v létě.