Hra o trůny (2011) možná neměla zrovna nejlepší zakončení (řečeno co nejslušněji), ale jednoznačně se jedná o jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob. Není proto divu, že HBO má v plánu se do fantasy světa G. R. R. Martina vracet skrze nejrůznější spin-offy. A právě zmíněný autor nedávno odhalil, že s HBO připravuje tři animované seriály.

Jeden z nich bude patrně titul Nine Voyages, který by se měl zaměřit na dobrodružství Mořského hada alias Corlyse Velaryona, jenž se už například objevil v seriálu Rod Draka (2022). Dříve to vypadalo, že spin-off o Corlysovi bude mít hranou podobu, zdá se ale, že se plány změnily. Podle Martina za změnou stojí především rozpočet. Vytvořit animovaný seriál bude přece jenom o něco levnější, navíc budou mít tvůrci podle autora lepší šance ukázat toho z autorova světa co nejvíce. 

Co se zbývajících dvou animovaných titulů týče, o těch zatím nic nevíme. Martin o projektech každopádně informoval poté, co strašně chválil povedený netflixový kousek Modrooký samuraj, který na službě premiéroval před dvěma měsíci. V rámci toho prohlásil, že lidé, kterým se líbí jeho práce, si Modrookého samuraje zamilují.

Jak už nějaký čas víme, HBO připravuje hned několik dalších spin-offů, například seriálové Příběhy Dunka a Egga, pak film zaměřený na Aegona Dobyvatele, seriál ,,10 000 Ships”, jenž má vyprávět o princezně Nymerii, a v neposlední řadě by mohlo být ve hře také volné pokračování původního seriálu, které by se zaměřilo na Jona Snowa. 

Letos se můžeme těšit na příchod druhé řady Rodu Draka, která bude premiérovat v létě. Na světě už také máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.