Už za necelé tři měsíce se skrze druhou řadu fantasy seriálu Rod Draka (2022) vrátíme do krutého světa Západozemí, ve kterém právě začíná ničivá občanská válka mezi dvěma frakcemi Targaryenů. HBO se nám každopádně rozhodlo nadělit milé překvapení.

Na světě totiž nemáme jen jeden, ale hned dva nové trailery, přičemž každý z nich se zaměřuje na jednu válčící stranu. Pokud se tudíž domníváte, že na Železném trůnu by měla po právu sedět Rhaenyra (Emma D’Arcy), pusťte si trailer pro stranu Černých.

Ale pokud naopak věříte, že by Západozemí měl i nadále vládnout Aegon II. (Tom Glynn-Carney), upřednostněte trailer pro stranu Zelených (jakože pro tu fiktivní). Ale jistě, stejně si všichni nakonec pustíme oba dva. 

ČERNÝ TRAILER

ZELENÝ TRAILER

První sezóna Rodu Draka byla v podstatě jen taková jedna velká expozice, během které se rozestavěly figurky na šachovnici. Nyní ta pravá hra o trůny skutečně začíná. Podle tvůrců se tak můžeme těšit na mnohem velkolepější a akčnější sezónu, kde se slavný konflikt jménem Tanec draků teprve pořádně rozjede.

Dle informací o přetáčkách například víme, že se dočkáme Bitvy o Havranův hřad, ovšem tvůrci nezapomenou rozvíjet vztahy mezi jednotlivými postavami i mimo bitevní pole. Dohromady by měla mít druhá řada 8 epizod, scénář na třetí řadu je již ve výrobě. 

Opět se tak vrací Matt Smith jako princ Daemon Targaryen, Olivia Cooke jako královna Alicent Hightower, Rhys Ifans jako Otto Hightower, Eve Best jako Rhaenys Targaryen, Ewan Mitchell jako princ Aemond Targaryen, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Sonoya Mizuno jako Mysaria, Graham McTavish jako Ser Harrold Westerling, Matthew Needham jako Larys Strong a John MacMillan jako Laenor Velaryon.

Mezi nováčky patří Clinton Liberty jako Addam z Hullu, Jamie Kenna jako Ser Alfred Broome, Kieran Bew jako Hugh, Tom Bennett jako Ulf, Tom Taylor jako Lord Cregan Stark, Vincent Regan jako Ser Rickard Thorne, Abubakar Salim jako Alyn z Hullu, Gayle Rankin jako Alys Rivers, Freddie Fox jako Ser Gwayne Hightower a Simon Russell Beale v zatím neznámé roli.

Druhá sezóna bude na HBO Max premiérovat 16. 6. 2024.