Vydavatelská skupina Oni-Lion Forge společně se společností Adult Swim v současné době připravují vydání jednodílného komiksu z oblíbeného světa seriálu Rick and Morty. Na tomto šíleném detektivním příběhu v parodickém stylu románů od Agathy Christie pracují scénárista Alejandro Arbona (Doctor Tomorrow), kreslíř Marc Ellerby (Doctor Who), kolorista Leonardo Ito a letterer s přezdívkou Crank.

Přečtěte si také: Pátá série Ricka a Mortyho se představuje novým trailerem

Komiks s názvem Rick and Morty Presents: The Hotel Immortal čtenáře zavede do v názvu zmíněného Hotelu Immortal, kde se ubytuje Cornvelious Daniels, aby si zde odpočinul. Těsně po příjezdu se po celém hotelu začnou objevovat mrtvá těla a obvinění samozřejmě padne na něj. Do případu se zaplete i oblíbené duo Rick a Morty, které se pokusí nejen vraha odhalit, ale také zjistit motivy, které ho k těmto hrozným činům vedly.

O samotné tvorbě komiksu se vyjádřil scénárista Alejandro Arbona magazínu Syfy Wire: „V mém životě jsem nebyl tak nadšený a zároveň tak vystrašený. Rick a Morty je moje oblíbená popkulturní značka s věrnou fanouškovskou základnou, takže je opravdu náročné vzít na sebe tak obrovské břemeno. Nad vodou mě ale drží moji kolegové, kteří s Rickem a Mortym již mají nějaké zkušenosti. Příběh opravdu musí být vtipný. Když jsem viděl tu divokou atmosféru, kterou moji kolegové vytvořili, věděl jsem, že to bude skvělé. Tohle bude opravdu velmi vtipný komiks.“

„Alejandrova premisa je naprosto boží a já jsem rád, že stále mohu pracovat pro Oni press, stejně jako jsem rád, že pracuji s nejlepším koloristou v tomhle oboru, Leonardem Item,“ uvedl kreslíř Marc Ellerby v oficiální tiskové zprávě.

Samostatný detektivní příběh ze světa Rick a Mortyho s názvem Rick and Morty Presents: The Hotel Immortal se v anglicky mluvících zemích objeví 14. července/júla 2021. Informace o českém vydání zatím nejsou známé.