Rick and Morty, jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti, dorazí se svojí pátou sérií na stanici Adult Swim již dvacátého června. Pro ty, co netuší, co stanice Adult Swim je, tak se jedná o nočního bratra stanice Cartoon Network, kde je vlajkovou lodí právě animovaný, sci-fi parodický seriál Rick and Morty.

Předplatitelé HBO Max se můžou také těšit na bláznivá dobrodružství ústřední dvojice a jejich blízkých, protože od 30.3.2021 tam jsou dostupné čtyři doposud vydané série. U nás se tento seriál dá prozatím koukat na platformě Netflix, i když nové epizody doposud chodili s několikatýdenním opožděním oproti zahraničí.

Nicméně nejdůležitější zprávou ze světa Ricka a Mortyho je našlapaný trailer, který lehce nastiňuje, čeho všeho budeme svědky v páté sérii. Video je dlouhé přibližně minutu a půl a celé je to prošpikované popkulturními odkazy. A jednoznačně si nedovolím tvrdit, že jsem všechny odhalil.

Co se tedy objevilo v traileru? První mě do očí praštil Namor. Namor patří společně s Lidskou pochodní (Human Torch) mezi první superhrdiny Marvel universa a vypadá to, že by mohl dostat hodně prostoru. Trailer totiž naznačuje konflikt mezi Namorem a hrdiny seriálu. Můžeme se jen domnívat, jestli se jedná o větší roli nebo jeho role bude pouze epizodní.

Hodně prostoru v traileru získala i jakási variace na Power Rangers a přerod jedné z postav jako odkaz na Hellraisera. V dalších záběrech se ukázala lokace Phantom Zone, což je vězeňská paralelní dimenze, známá ze světa DC Comics. Vidíme zde také různé paralelní reality, kde jsou hlavní hrdinové, Rick a Morty, postavami v známých filmech, mimo jiné třeba Blade. A k vidění je toho v tak krátkém čase mnohem více.

Trailer opravdu vypadá skvěle a s tímhle vědomím se zdá konec června zatraceně daleko, zvlášť když zde není dostupná služba HBO MAX, kde jsou nyní dostupné předchozí série. A co vy? Těšíte se na pátou sérii Ricka a Mortyho? Pokud seriál vůbec nepoznáte, podívejte se na naši recenzi na čtvrtou sérií. Možná zjistíte, že je to zrovna váš šálek čaje.