Režiséři a scenáristé John Francis Daley a Jonathan Goldstein nám letos nadělili boží filmovou adaptaci Dungeons & Dragons s podtitulem Čest zlodějů, která velice potěšila nejenom hráče populární hry na hrdiny. A i přestože se snímek pokračování se vší pravděpodobností nedočká, protože v kinech ve výsledku propadl, lepí se na něho samé pozitivní recenze jak od kritiků, tak i od diváků. Nyní už ale víme, co má filmařské duo v plánu dál.

A zdá se, že u dobrodružného žánru ještě zůstaneme. Oba tvůrci totiž podle všeho připravují snímek jménem Mayday, na nějž bude dohlížet studio Apple Original Films. To nám už před pár měsíci nadělilo komediální akčňák Ghosted, který se ale příliš velké chvály nedočkal. Tak doufejme, že tentokrát to dopadne o něco lépe. Jednat by se mělo o jakýsi dobrodružný akčňák, který už má dokonce na palubě dvě velká herecká jména. 

Jedno z nich patří Ryanu Reynoldsovi (Deadpool), který by se měl ve filmu ujmout se vší pravděpodobností hlavní role. Připojí se k němu ještě Kenneth Branagh (Dunkerk), který si už na začátku letošního podzimu zopakuje svou roli detektiva Hercula Poirota ve filmu Přízraky v Benátkách.

A o čem vlastně nadcházející snímek bude? Toť otázka za milion. Dobrou zprávou ale je, že scénář k filmu oba výše zmínění filmaři dokončili už před začátkem momentální stávky scenáristů, tudíž produkce by měla probíhat hladce. Apple se rozhodl vzít snímek pod svá ochranná křídla poté, co se k němu upsal Reynolds. Ten nyní natáčí třetího Deadpoola, tudíž na Mayday se pravděpodobně vrhne hned poté.

Doufejme tudíž, že přesnějších informací o tom, co pro nás filmařské duo vlastně chystá, se dočkáme ještě letos. Tato kombinace herců a tvůrců se nám však zatím velice zamlouvá. 

Kromě Dungeons & Dragon jsou Daley a Goldstein také zodpovědní za překvapivě povedenou mysteriózní komedii Noční hra (2018) s Jasonem Batemanem a Rachel McAdams, ve které už tehdy dokázali, že mají dobrý smysl pro humor.

Zda ale bude vtipem oplývat i jejich nadcházející film, se necháme překvapit. Ale u dobrodružných akčňáků tomu tak většinou bývá. Snímek by tak měl se vší pravděpodobností premiérovat na službě Apple TV+.