Pokud rádi čtete a vašim oblíbeným žánrem jsou drsné detektivky, možná se vám už dostalo do rukou několik knižních titulů od slavného norského spisovatele Joa Nesbøho. A jelikož jeho tvorba je světoznámě proslulá, není vůbec divu, že na základě jeho knih vzniklo i několik filmových adaptací.

Server Deadline nyní hlásí, že další taková se momentálně připravuje. V budoucnu bychom se tak měli dočkat zfilmování knižního díla Krev na sněhu, které Nesbø napsal v roce 2015. Zajímavé je, že sám autor se postará také o scénář. Nebude se každopádně jednat o jeho debut, podílel se také na výrobě scénáře k akční komedii Jackpot (2011), jež vycházela z jeho povídky.

O režii by se zas měl postarat talentovaný Cary Joji Fukunaga, který natočil celou první řadu slavného krimi seriálu Temný případ (2014), taktéž zrežíroval poslední bondovku Není čas zemřít (2021). 

Když už je o Bondovi řeč, je nutno zmínit, že hlavní roli zde ztvární Aaron Taylor-Johnson, kterého jsme letos mohli vidět v akční komedii Kaskadér, v budoucnu ho také uvidíme třeba v hororu Nosferatu a Sony marvelovce Lovec Kraven. K herci se připojí také Tom Hardy, jehož letos uvidíme ve finálové filmové kapitole Venoma. Zároveň bude také vykonávat úlohu výkonného producenta.

Příběh nás zavede zpět do 70. let minulého století do Osla, v němž bojují o nadvládu dva gangy. Hlavní postavou se stává schopný a chladnokrevný nájemný zabiják Olav (Taylor-Johnson). Ovšem pod jeho drsným zevnějškem se skrývá nečekaná inteligence a neochvějný morální kodex, jenž zformovalo komplikované dětství. Hoffman, šéf jednoho z gangů, který válčí s konkurenčním Fishermanem (Hardy), jednoho dne zadá Olavovi důležitý úkol. Nařídí mu, aby zabil jeho vlastní manželku. 

Rázem se tak zabijákovi zásady začnou prát s oddaností vůči svému šéfovi. Proto se rozhodne, že nakonec nestiskne spoušť, místo toho přijde s vlastním plánem. To z něj ale rázem udělá příští Hoffmanův cíl. A protože pro něj neexistuje žádné bezpečné místo, rozhodne se uzavřít nestabilní spojenectví, kvůli kterému se ocitne přímo uprostřed nemilosrdné války gangů. Z násilného vrahouna se tak stává nepravděpodobný hrdina, jenž se ocitá ve světě, kde žádný dobrý skutek nezůstane nepotrestán.

Zatím to zní moc dobře, tak uvidíme, kdo další se ještě ke snímku připojí. Film zatím nemá stanovenou premiéru.