Hororoví fanoušci, radujete se, protože filmař Robert Eggers, který jednoznačně patří mezi nejtalentovanější mistry hrůzy současnosti, nám letos nadělí svůj nový film. A my už dlouho víme, že to bude Nosferatu, novodobé zpracování slavného německého filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua. Studio Focus Features konečně zveřejnilo první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka má správně temnou a ponurou atmosféru, kterou Eggers ve svých předešlých titulech vždy uměl skvěle budovat. Jak už možná víte, Nosferatu je v podstatě příběh o Drákulovi, akorát s jinými jmény jednotlivých postav. Příběh bude mimo jiné sledovat Ellen Hutter (Lily-Rose Depp), kterou je vyloženě posedlý upírský hrabě Orlok (Bill Skarsgård). Přesně s ním také naváže kontakt Ellenin manžel Thomas (Nicholas Hoult), realitní makléř, který nemá nejmenší tušení, čím je Orlok ve skutečnosti zač. 

Dále se nám představí Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding, Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding a Willem Dafoe jako profesor Albin Eberhart Von Franz, který by měl být v podstatě jinou verzí Van Helsinga.

Kromě Kanady se film natáčel i v ateliérech na pražském Barrandově, posléze i v různých částech Středočeského kraje, například v Rožmitále pod Třemšínem. Zajímavé je, že původní Nosferatu se z určité části natáčel v Československu, přesněji na slovenském Oravském zámku, který představoval Orlokův hrad. 

Robert Eggers se postaral jak o scénář, tak i o režii, za sebou už má své dva vynikající horory Čarodějnice (2015) a Maják (2019), jeho posledním filmem byla působivá vikinská podívaná Seveřan (2022).

Dále se ještě ve filmu objeví herci jako Simon McBurney, Paul A Maynard, Stacy Thunes a Roman Bloodworth.

Do našich kin snímek vstoupí 2. 1. 2025.