Pokud znáte filmografii kanadského režiséra Denise Villeneuvea, který se brzy světu pochlubí s nejnovější filmovou adaptací slavného sci-fi románu Duna, tak asi uznáte, že zrovna on bude jedním z posledních lidí, kteří by se rozhodli natočit nějakou marvelovku. Zatímco MCU filmy jsou povětšinou hodně svižné a žoviální, filmy kanadského režiséra mají pomalejší tempo, plus povětšinou mají dost specificky temnou atmosféru. Villeneuve také nedávno sdělil, co si o marvelovkách myslí, rozhodně ale nečekejte žádná pochvalná slova. Podle něj se většina MCU filmů pouze vykrádá navzájem, přičemž své diváky mění na pouha pouhé zombie. Na to však zareagoval jiný slavný režisér, ovšem ten se s vulgaritou nedržel zpátky.

Na Villeneuveovo prohlášení zareagoval Neill Blomkamp, režisér, který se proslavil filmy jako District 9 a Elysium. Ten na svém Twitteru sdílel příspěvek, ve kterém byl zmíněný Villeneuveův názor. Blomkamp na to reagoval zcela stručně. Jednoduše příspěvek doplnil větou: ,,To je ale zku***nej čů*ák.“ 

Villeneuve každopádně není jediným slavným režisérem, který nemá MCU filmy příliš v lásce. Za zmínku stojí také několik let staré vyjádření Martina Scorseseho, podle kterého by se marvelovky neměly považovat ani za filmy. Podobný názor měl i Francis Ford Coppola, režisér legendárního Kmotra. Na toho mimo jiné reagoval režisér James Gunn, jehož Sebevražedný oddíl se stal zachráncem novodobého DC univerza, který se snažil slavnému filmovému tvůrci vysvětlit, proč marvelovky nejsou zas tak špatné. Nutno ale podotknout, že to neudělal tak ostrým způsobem, jako to bylo v případě Blomkampa.