Na konci měsíce bude na Disney+ premiérovat nová britská dobrodružná série jménem Renegátka Nell, která se pochlubila plnohodnotný trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Hlavní hrdinkou se stává odvážná a chytrá mladá žena jménem Nell Jackson (Louisa Harland), která je v Anglii 18. století neprávem obviněna z vraždy. V rámci toho se z ní rychle stane ta nejobávanější loupežnice v zemi. Když se ale jednoho dne setká s magickou bytostí jménem Billy Blind (Nick Mohammed), Nell si uvědomí, že osud pro ni přichystal skutečně velké věci. Z traileru to vypadá, že Nell díky Billymu bude moci ovládat nadlidské schopnosti, proti kterým budou veškeří její protivníci hotová ořezávátka. Zároveň se ale zdá, že Nell nebude jediným člověkem, kterému bude život značně usnadňovat magie. Primárním padouchem se zřejmě stane čaroděj a hrabě z Poyntonu (Adrian Lester), který touží dostat Nell do svých spárů. 

Pokud se už chystáte sérii předem odepsat, tak ještě vydržte. Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se totiž stala Sally Wainwright, která je tvůrkyní a režisérkou vynikajícího krimi seriálu Šťastné údolí (2014). Chystaný titul tudíž rozhodně nepadl do špatných rukou.

O režii jednotlivých epizod se postarali Amanda Brotchie, M.J. Delaney a Ben Taylor.

Dále hrají Joely Richardson, Frank Dillane, Adrian Lester, Pip Torrens, Alice Kremelberg, Craig Parkinson a Jake Dunn.

Na Disney+ od 29. 3. 2024.