Režisér Tim Miller se po několika letech vrací do filmového světa poté, co nám v roce 2016 nadělil první díl Deadpoola, jehož tržby byly naprosto parádní, a následně v roce 2019 snímek Terminátor: Temný osud, jenž v kinech naopak propadl. Tentokrát se ale filmař vydá do žánru fantasy, protože pro nás připravuje filmovou adaptaci knihy Nejlépe chutná za studena, kterou napsal britský autor Joe Abercrombie. Jde o čtvrtý knižní titul, který je zasazen v sérii První zákon, nicméně jednat by se mělo o samostatný příběh, jenž na děj z předešlých knih nebude přímo navazovat.

Hlavní hrdinkou se každopádně stává slavná a velice schopná žoldnéřka jménem Monza Murcatto, jejíž jméno je opřené legendami. Jednoho dne ji ale zradí její mocný zaměstnavatel, který ji nechá napospas smrti. Monze se ale podaří přežít a samozřejmě nad oním bodnutím do zad nehodlá mávnout rukou. Vydává se tak na nemilosrdnou cestu pomsty, na které plánuje usmrtit sedm lidí. Ano, také nám to trochu připomíná Kill Bill (2003). 

Už také víme, kdo si legendární žoldnéřku ve filmu zahraje. Hlavní hvězdou připravované adaptace by se měla stát sympatická Rebecca Fergusson, která se kromě působení v seriálu Bílá královna (2013) proslavila díky filmové sérii Mission: Impossible, kde ztvárňuje agentu Ilsu Faust. Z nedávné doby stojí za to zmínit její účast ve filmové Duně (2021), kde si zahrála Lady Jessicu, a také ve sci-fi seriálu Silo (2023), jenž momentálně běží na Apple TV+. Volba je to podle nás každopádně solidní.

Zajímavé také je, že o scénář k chystané filmové adaptaci se postaral přímo výše zmíněný autor Joe Abercrombie. Ten už navíc s Millerem pracoval na slavném netflixovém seriálu Love, Death & Robots (2019), pro který Abercrombie napsal sedmou epizodu třetí řady jménem Masonovy krysy

Natáčení by mělo začít ještě letos, ale zatím není známo, zda snímek zamíří na určitou streamovací platformu, nebo se ho ujme nějaké studio. V následujících měsících bychom se tak mohli dozvědět, kdo všechno se ke zmíněné herečce připojí.

Jelikož už je scénář patrně napsaný, tak produkci by momentální stávka scenáristů ovlivnit neměla.