Přednedávnem jsme se konečně dočkali vůbec prvního traileru na čtvrtý díl Thora, který ponese název Láska jako hrom. Mnoho fanoušků to potěšilo, jakby také ne, však na něj museli čekat setsakramentsky dlouho. Zároveň ale určitou část fanoušků znechutila jistá pasáž, ve které spolu mají interakci Thor a Peter Quill alias Star Lord v podání Chrise Pratta. Jedná se o vtipnou scénu, ve které Quill dává Thorovi radu:

,,Cejtíš se ztracenej? Pak se najdeš v očích svý největší lásky.“

Po těchto slovech se Thor snaží se Star Lordem udržet oční kontakt, ale Star Lord se tomu vyhýbá. Následně řekne:

,,Ne v mých.“

A i když se zcela očividně jednalo o pouhopouhou humornou sekvenci, mnozí fanoušci ji využili k tomu, aby poukázali na to, že Chris Pratt je podle nich homofobní.

Věc se má tak, že Pratt byl z homofobie nařknutý už v roce 2019, protože se připojil k náboženské skupině jménem Zoe Church, kterou v Kalifornii založil evangelický pastor Chad Veach. Mnozí lidé totiž prohlašují, že ona skupina má anti-LGBTQ názory, nicméně Pratt se několikrát bránil s tím, že představitelé jeho víry mají otevřené dveře pro každého. I tak herec u mnohých diváků ztratil přízeň. Zdá se ale, že s příchodem nového traileru ke čtvrtému Thorovi se mnozí jeho kritici rozhodli svou zášť obnovit. Mnoho uživatelů na Twitteru tak požaduje, aby byl Chris Pratt v MCU konečně přeobsazen někým jiným. Mnozí také nezapomněli připomenout, že Quill má podle marvelovských komiksů bisexuální orientaci.

To ale vůbec nenechalo chladným režiséra Jamese Gunna, který přispěchal hercovi na pomoc. Gunn je samozřejmě tvůrcem všech dílů Strážců Galaxie, ve kterých Pratt hraje jednu z ústředních rolí, tudíž je jasné, že svého bracha nenechá na holičkách. Odpověděl tak například na příspěvek jednoho twitterového uživatele, který požadoval, aby byl Pratt v MCU vyměněn za Patricka Wilsona. Gunn však na příspěvek odpověděl následující:

,,Proč? Kvůli vašim smyšleným a naprosto mylným domněnkám, které o něm máte? Za něco, co vám o něm řekl někdo jiný, i když to není pravda? Chris Pratt nikdy nebude nahrazen jako Star-Lord, ale i kdyby byl, všichni bychom šli s ním.“ 

A když se Gunna zeptali, zda mu přijde v pohodě, že Pratt je součástí homofobní církve, režisér se znovu pokusil uvést věci na pravou míru, přičemž sdělil následující:

,,Není. Tu církev, do které patří, znám. Znáte ji i vy? (Odpověď je, že ne, ale vy jste slyšel od někoho, kdo slyšel zas od někoho dalšího, v jaké církvi se angažuje, takže jste si řekl: ,Dobře, budu věřit té hrozné věci, kterou jsem o této celebritě slyšel online!)´“

Nutno ovšem dodat, že zášť vůči Prattovi není ze strany fanoušků nijak velká, tudíž herec si s nějakým přeobsazováním rozhodně nemusí lámat hlavu. Chris Pratt si každopádně zopakuje svou slavnou MCU roli nejenom v nadcházejícím Vánočním speciálu, ale i ve třetích Strážcích Galaxie, kterých se dočkáme 4. 5. 2023. Čtvrtý Thor zas přisviští do kin již 7. 7. 2022.