V rámci nedávné konference s investory a veřejností, během níž došlo například na oznámení rebootu Harryho Pottera v podobě seriálu, jsme se dočkali také několika šťavnatých trailerů. Jeden z nich patřil seriálovému spin-offu Batmana Matta Reevese jménem The Penguin, který se zaměří na slavného padoucha Oswalda Cobblepota alias Penguina (Colin Farrell). A vzhledem k tomu, že natáčení začalo teprve před měsícem, tak příchod traileru bylo rozhodně milým překvapením. Podívat se na něj můžete výše.

V podstatě už od první vteřiny nás upoutávka vtáhne do oné uspokojivě temné atmosféry ponurého Gothamu, který se evidentně ještě stále vzpamatovává z událostí z výše zmíněného filmu. A je jasné, že Oswald bude chtít veškerého tohoto chaosu využít ve svůj vlastní prospěch, aby se z něho mohl stát nový král městského podsvětí. To ale nebude tak jednoduché, protože mafiánská Falcone rodinka je stále aktivní. A trailer nám odhalí některé z jejích nových hráčů. 

Jedním z nich je například pravá ruka Carminea Falconeho, jehož si v seriálu zahraje Michael Kelly. Ovšem skutečnou výzvou bude pro Oswalda se vší pravděpodobností prohnaná Sofia (Cristin Milioti), dcera výše zmíněného mafiánského bosse, která by se s Oswaldem měla utkat o kontrolu nad Gothamem. Dále bychom se v seriálu měli dočkat mafiána Salvatora Maroniho, kterého si má zahrát charismatický Clancy Brown.

Celkově se zdá, že se můžeme těšit na řádně temnou krimi podívanou, která snad nebude dělat původnímu filmu ostudu. Už v minulosti se ostatně tvůrci nechali slyšet, že The Penguin by měl v mnohém připomínat slavný snímek Zjizvená tvář z roku 1983. Příběh se má odehrávat po událostech filmového Batmana, přičemž má svým způsobem vyšlapat cestičku pro pokračování, kterého se dočkáme až v roce 2025. A kdo ví, možná se v jedné z epizod mihne i sám netopýří strážce celého města (Robert Pattinson). 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck (2007), Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) a Impulse (2018). O režii prvních dvou epizod se má postarat Craig Zobel, který například natočil skvělý seriál Mare z Easttownu (2021).

Dále se v seriálu objeví herci jako Carmen Ejogo, Shohreh Aghdashloo, Michael Zegen, Deirdre O'Connell, James Madio, Scott Cohen a François Chau.

Seriál bude na službě Max premiérovat někdy během roku 2024.