Někdy v následujících dnech by měla začít preprodukce čtvrté řady seriálového Zaklínače od Netflixu, ve které roli bělovlasého Řezníka z Blavikenu po Henrym Cavillovi převezme Liam Hemsworth (Hunger Games). A díky serveru Redaninan Intelligence máme nyní informace o tom, kdy začne natáčení a jak dlouho vlastně potrvá.

Server uvádí, že první klapka padne někdy během března 2024, přičemž natáčet se bude až do října. Je ale možné, že pokud všechno půjde hladce a dobře, tak by natáčení mohlo skončit už někdy v září, to ale holt uvidíme. Velice podobně na tom byla každopádně i řada třetí, která na streamovací službě premiérovala minulý rok v létě. Jakmile bude tudíž čtvrtá sezóna dotočená, tak bychom se moc nedivili, kdyby ji Netflix naplánoval na léto 2025. 

Opět připomínáme, že je zřejmě pořád v plánu natočit čtvrtou sezónu souběžně s pátou, která by mohla celý seriál uzavřít. Tvůrce po čtvrté řadě údajně čeká krátká pauza, po které se hned vrhnou na pátou sezónu. Obě dvě připravované řady každopádně ještě musí zadaptovat zbylé knihy z původní ságy, to znamená Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera.

Andrzej Sapkowski minulý rok odhalil, že pracuje na dalším knižním Zaklínači, ten by však na konec ságy navazovat neměl. V druhé polovině roku dorazí na Netflix animovaný film The Witcher: Sirens of the Deep, stejně tak se můžeme „těšit“ na další hraný spin-off, který se zaměří na Potkany. 

Kromě Geralta v podání Hemswortha můžeme v další řadě samozřejmě počítat s přítomností Ciri (Freya Allan), Yennefer (Anya Chalotra), Marigolda (Joey Batey) a dalších známých postav.

Mezi nováčky budou údajně patřit trpaslík Zoltan Chivay, upír Regis a zabiják Leo Bonhart, jehož si má zahrát Sharlto Coplay (District 9).