Americký spisovatel Ernest Cline podle dostupných informací začal pracovat na scénáři k filmu Ready Player Two, sequelu stejnojmenné knižní sci-fi adaptace, která díky Stevenu Spielbergovi v roce 2018 přinesla trochu akce nejen do našich kin. Přestože druhý díl knižní předlohy vyšel teprve před měsícem a nedočkal se příliš vřelých recenzí, studio Warner Bros. dalo projektu oficiálně zelenou.

Příběh filmového sequelu by měl opět kopírovat svou románovou verzi, což znamená, že by se měl odehrávat několik dní po událostech první části. V dystopickém světě, kde se ekonomika nachází na pokraji kolapsu, je představena nová technologie, která slouží jako vylepšení virtuální reality s názvem OASIS.

Přečtěte si také: Natáčení druhého dílu Avatara úspěšně dokončeno, film míří do postprodukce

Právě tento alternativní svět, jenž představuje únikovou cestu pro jinak přelidněnou planetu, padl do rukou nového vlastníka, jímž se stal Wade Watts. Co všechno bude muset v pozici vedoucího řešit a jak to ovlivní jeho vztah s přáteli, které na své cestě získal, je zatím ve hvězdách. Už teď je ale jasné, že ho čeká těžké rozhodování. Původní tvůrce projektu si totiž nebyl jistý, zda nový upgrade pro lidstvo skutečně přestavuje krok tím správným směrem.

O samotném snímku aktuálně víme jen to, že se nachází v raných fázích vývoje. Zda se na natáčení projektu bude opět podílet sám Spielberg, zatím není potvrzeno. Herečka Olivia Cooke (filmová postava Art3mis) však přiznala, že ona a její herečtí kolegové už podepsali smlouvy na oživení svých rolí v případě začátku produkce pokračování.