Minulý rok na Disney+ premiéroval druhý díl slavné fantasy komedie Hokus pokus, ve kterém si role tří ztřeštěných čarodějnic zopakovaly herečky Kathy Najimy, Bette Midler a Sarah Jessica Parker. Jistě, snímek sice neměl kdovíjak uchvacující recenze, ze kterých bychom padali na zadek, ale zájem o něj byl rozhodně slušný. Vlastně opravdu hodně slušný, protože na výše uvedené streamovací platformě zaznamenal snímek až 2,7 miliardy minut diváckého sledování. Asi proto nebude divu, že Disney slavné značce ještě nebude chtít dát sbohem.

A nyní už je oficiální, že sestry Sandersonovy se vrátí i pro třetí čarodějnickou jízdu. Pro server The New York Times to uvedl Sean Bailey, šéf divize Walt Disney Studios Motion Picture Production. Samozřejmě se také počítá s tím, že do chystaného pokračování se vrátí i zmíněné herecké trio. Ale to asi jen těžko někoho překvapí. 

První Hokus Pokus, který natočil Kenny Ortega, vyšel v roce 1993. Film tak sleduje trojici čarodějnic, které o halloweenské noci nechtěně vzkřísí mladík jménem Max (Omri Katz). A samozřejmě to bude mít fatální následky. V té době snímek žádným box office hitem rozhodně nebyl, ale jak roky plynuly, začala se z něho stávat milovaná klasika, kterou si i přes své nedostatky zamilovaly miliony lidí.

O následné pokračování, které vzniklo téměř po 30 letech od premiéry jedničky, se postarala filmařka Anne Fletcher, přičemž zde se hrálo hodně na nostalgii. Pokud jste navíc snímek viděli, tak možná víte, že film obsahuje ještě potitulkovou scénu, jež si pro třetí díl nechává pootevřená vrátka. Přesné detaily o ději dalšího dílu ale samozřejmě zatím neznáme. 

Disney tak pokračuje v obnovování svých slavných filmových značek. Bailey taktéž uvedl, že jednou z priorit společnosti jsou i noví Piráti z Karibiku, které čeká jeden velký restart. Podle Baileyho už pro fanoušky kuchtí příběh, který vzdá hold předešlým titulům, ale zároveň nám ukáže něco zcela nového.

Necháme se každopádně překvapit, zda Disney se třetím dílem Hokusu pokusu opět zaboduje. Zatím není známo, kdy se snímku dočkáme, ale minimálně rok to určitě potrvá.