Tak nakonec se žádný počátek nové éry pro původně filmovou sérii nekoná. Seriál Lovci pokladů: Na hraně historie, který na Disney+ premiéroval ke konci minulého roku, se druhé řady nakonec nedočká. Jaký byl důvod?

Inu, co se sledovanosti týče, tak seriál ze začátku údajně neměl vůbec špatná čísla, vlastně by se dalo říct, že o něj byl relativně velký zájem. Mnohem horší ale byly následné recenze. Například na agregátoru Rotten Tomatoes má snímek momentálně 38 % od kritiků a 49 % od diváků, což rozhodně žádný důvod k oslavám není.

Dále také nesmíme zapomenout na oznámení z letošního února/februára, podle kterého Disney+ během posledního finančního čtvrtletí loňského roku ztratil asi 2,4 milionů uživatelů. Proto se Disney uchýlil nejenom k různým škrtům, ale i k masivním vyhazovům, aby ušetřil. A pokud si zkrátka nějaký nový seriálový projekt nepovede podle jeho představ, holt mu dá stopku. Zdá se tudíž, že přesně něco takového potkalo i Lovce pokladů. 

Seriálová verze sdílí univerzum s filmovou sérií, v níž se v hlavní roli objevil Nicolas Cage. Zde se však hlavní postavou stala mladá žena jménem Jess (Lisette Alexis). Ta se vydá za úžasným a nebezpečným dobrodružstvím, aby mohla odhalit tajemnou minulost své rodiny a zachránit prastarý poklad před zlými prackami. Do cesty se jí postaví drsná Billie (Catherine Zeta-Jones), miliardářka, odbornice na starožitnosti na černém trhu a především lovkyně pokladů, která se stala hlavní záporačkou celého seriálu.

Hlavními tvůrci se stali Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, kteří v minulosti uvedli, že pro případné další sezóny by rádi dostali na palubu také výše zmíněného Cage. Ovšem k ničemu takovému už nakonec nedojde. 

Seriáloví Lovci pokladů jsou možná oficiálně mrtví, ale to neznamená, že se s celou značkou nadobro loučíme. Stále by totiž měl být ve hře třetí filmový díl, do něhož by se měl vrátit nejenom Cage, ale také Diane Kruger v roli Abigail Chase.

Scénář by už měl být dokončený od konce léta minulého roku, což potvrdil slavný americký producent Jerry Bruckheimer. Tudíž doufejme, že se v následujících měsících dočkáme dalších informací.